Blije bewoners krijgen hun huissleutel - Oplevering 40 woningen in Keverdijk Naarden

Woensdag 31 januari markeert een bijzonder moment in woonwijk De Keverdijk in Naarden. Bestuurder Jacqueline van Ham van Dudok Wonen en wethouder Schimmel overhandigden sleutels aan blije bewoners van 40 prachtige nieuwe woningen. Deze mijlpaal is mogelijk gemaakt door de goede samenwerking tussen de gemeente Gooise Meren, de Vereniging Islamitische Gemeenschap Naarden (VIGN), aannemer Heijmans en Dudok Wonen.

V.l.n.r. Erik Vos directeur Heijmans, Wethouder Schimmel, Jacqueline van Ham bestuurder Dudok Wonen en bewoners Nina Heinze, Max van Rooijen, Henny Kuijer 

De 40 sociale huurappartementen zijn voor jongeren en 55-plussers. Jacqueline: “wij kijken met een tevreden gevoel terug op de afgelopen jaren in Keverdijk en spreken onze waardering uit naar de gemeente, Heijmans, alle betrokken partijen in de wijk en buurtbewoners voor hun toewijding, inzet en geduld. Aan de nieuwe bewoners wensen we veel woonplezier toe in dit prachtige stukje Naarden.”

Eén van de 1250 reacties

Nina Heinze (20) is een van de gelukkige nieuwe bewoners van de jongerenwoningen. “Ik ben heel blij. Ik zag dat er 1250 reacties waren op deze woning, dus ik dacht niet dat ik het zou worden. Heel fijn dat het gelukt is, want ik voel me hier helemaal thuis. Ik kom hier vandaan.” Ook Henny Kuijer “sprong een gat in de lucht” van blijdschap over zijn nieuwe woning. “Ik woon nu 4-hoog zonder lift en doordat ik ouder word is traplopen lastig. Ik had niet gedacht dat ik het zou krijgen. Er zijn zoveel woningzoekenden en er wordt te weinig gebouwd. Mijn kleinkinderen wonen aan de overkant en de winkels zijn vlakbij, dus ik ben heel gelukkig.”

Onderdeel Centrumplan

Het feestelijke moment symboliseerde meer dan de overhandiging van de huissleutels aan de nieuwe bewoners, het staat ook voor een dynamisch centrumplan Keverdijk Naarden. Twintig jaar geleden begon het als een ambitieus project. Vele ontwikkelingsfases en overleggen tussen betrokken partijen volgden. Wat resulteerden in een uitvoeringsbesluit in 2017. Fase 1 van de herontwikkeling werd in 2022 opgeleverd met 21 sociale huureengezinswoningen. Een essentieel element van het succes in de vervolgfase, was de bereidwillige verhuizing van de VIGN naar een tijdelijke nieuwe locatie. Dankzij de gemeente werd een geschikte alternatieve locatie gevonden, de voormalige bibliotheek aan de Limburg Stirumlaan 2. De VIGN verhuisde hier in het najaar van 2023 naar toe.

Voltooiing Centrumplan

Door deze aanpak konden de appartementen van fase 2 eerder worden gerealiseerd. Ook is inmiddels gestart met de voltooiing van het centrumplan, de realisatie van openbare ruimte en het buurtpark en een nieuw onderkomen voor de moskee.

Meer informatie over dit project vind je op deze site, op de vastgoedprojecten-pagina.