De Keverdijk, Naarden

Een plan op basis van uitgebreid participatieproces

De gemeente Gooise Meren en Dudok Wonen zijn samen met omwonenden, de moskee en gebruikers van het multifunctioneel centrum opgetrokken om De Keverdijk, een wijk net buiten Naarden-Vestiging, te vernieuwen en de openbare ruimte opnieuw in te richten. Alle partijen wilden een bijdrage leveren aan een goed woon- en leefklimaat in de wijk. In de eerste helft van 2015 is een uitgebreid participatietraject met omwonenden gestart. Op basis van dit traject is het stedenbouwkundig plan opgesteld.

Van plan naar multifunctioneel centrum en sociale woningen

In 2021 is er gestart met de eerste bouwfase. In het nieuwe multifunctionele centrum zijn de maatschappelijke functies teruggekeerd. Zoals een dependance van de bibliotheek, een peuterspeelzaal en een praktijk voor fysiotherapie. Samen met aannemer Heijmans heeft Dudok Wonen de bouw van duurzame sociale woningen gerealiseerd.

21 sociale huurwoningen en 40 sociale huurappartementen

Dudok Wonen is verantwoordelijk voor de bouw van de sociale huurwoningen. " We hebben in 2022 al 21 nieuwe eengezinswoningen verhuurd," zegt Martin Hordijk, projectleider bij Dudok Wonen. "De bouw verliep voorspoedig en de buurt is nog steeds tevreden. Mede door de inzet van aannemer Heijmans. Ook de tweede projectfase heeft Heijmans (bijna) succesvol afgerond. Op 31 januari 2024 is de oplevering van 40 sociale huurwoningen voor starters en senioren. "Het zijn duurzame tweekamerappartementen met elk een individuele warmtepomp en zonnepanelen voor de voorzieningen in de algemene ruimten", zegt projectleider Martin Hordijk.

Aan deze afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend

Wat maakt deze woningen zo bijzonder?

  • Comfortabel wonen - In elk appartement staat comfort centraal. Zo geniet je het hele jaar door van aangename warmte en warm water door de vloerverwarming en een individuele warmtepomp.
  • Moderne voorzieningen - De keuken is uitgerust met een eigentijdse AEG inductiekookplaat en afzuigkap, waardoor koken een plezier wordt. Er is ook al een vaatwasaansluiting aanwezig.
  • Verschillende opties - Kies uit verschillende types, elk met zijn eigen charme en indeling, variërend van 46,3 m2 tot 49,5 m2.
  • Goed toegankelijk - Een lift en een fietsenberging maken het appartement erg toegankelijk. Of je nu thuiskomt met boodschappen of je fiets veilig wilt stellen, er is aan alles gedacht. Bovendien is het appartement zelf drempelloos.
  • Ideale locatie - Geniet van het beste van twee werelden - rustig wonen in de Kolonel Verveerstraat en toch dichtbij voorzieningen zoals winkels, restaurants, scholen, parken en ook wijkcentrum De Plataan, waarin o.a. de bibliotheek, Versa welzijn en wijkcentrum de Schakel zijn gevestigd.

Nieuwe bewoners aan het woord

Vorige week spraken we met een aantal nieuwe bewoners over de zoektocht naar betaalbare woonruimte. Voor ons een inspiratie om te blijven werken aan een toekomst waarin iedereen toegang heeft tot kwalitatieve en betaalbare huisvesting.  Bekijk hier de video

De gesprekken vonden vorige week woensdag 31 januari plaats tijdens een superleuk moment in De Keverdijk te Naarden. De overhandiging van de sleutels aan de nieuwe bewoners van de appartementen in Kolonel Verveerstraat 74A1 t/m F7. Met dit nieuwbouwproject hebben we niet alleen 40 nieuwe woningen toegevoegd voor de doelgroepen; 55+’ers en jongeren tot 26 jaar. Ook is er de mogelijkheid gecreëerd voor een nieuwe generatie om aan hun wooncarrière te werken.

#dudokwonen #nieuwbouw #gooisemeren #keverdijk #socialehuur #woningnood #huurwoningen #bouwproject #gemeenschap #sleuteloverdracht #trots

Meer weten en inschrijven?
Schrijf je in op Woningnet.nl en maak je droom van comfortabel wonen werkelijkheid! 
Klik hier voor de brochure met  alle informatie over de 40 appartementen.

Projectinformatie

Type woningaanbod: sociale huur
Locatie: Kolonel Verveerstraat, Naarden
Projectsoort: Nieuwbouw
Omvang: 40 sociale huurappartementen en 21 sociale eengezins huurwoningen
Aannemer: Heijmans Huizen
Architect: Moke Architecten
Start bouw: eengezinswoningen juni 2021, appartementen januari 2023
Verwachtte oplevering: 
Fase 1, de eengezinswoningen: maart/april 2022. Verhuurd: april 2022.
Fase 2, de appartementen: oplevering 31 januari 2024