Overeenkomst 120 sociale huurwoningen voor Dudok Wonen in Hortus

Op dinsdag 13 december is er een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van 120 huurwoningen in de nieuwe wijk Hortus in Almere. Het betreft appartementen in het sociale huursegment verdeeld over twee gebouwen. Ondertekenaars zijn woningcorporatie Dudok Wonen en Ontwikkelcombinatie Amvest-Dura Vermeer (OCAD).

Robert-Jan Sliep, directeur bij Dudok Wonen: “We zijn enorm trots dat we in deze uitdagende tijd op het gebied van betaalbaarheid en woningnood woningen kunnen toevoegen aan de woningmarkt in Almere. Bij Dudok Wonen kijken we graag naar wat er wél kan; dit woningaanbod is daar een mooi resultaat van. Het doet ons goed om op deze manier bij te kunnen dragen aan een oplossing voor het nijpende woningtekort.”

De woningen worden gerealiseerd in de Alleezone van Hortus, nabij zorggebouw Flora en woontoren Flores. Het gaat om tweekamerwoningen van ongeveer 50 m2, woningen waar een grote behoefte aan is in de stad. Hortus is de nieuwste stadswijk van Almere en wordt gerealiseerd tussen het groenrijke erfgoed van de Floriade. Er wordt hard gewerkt aan het definitieve ontwerp van de gebouwen en naar verwachting kan de vergunning volgend voorjaar aangevraagd worden. De gebouwen worden aangesloten op het duurzame energiesysteem dat wordt geëxploiteerd door Eteck, ook wel bekend als het Smart Thermal Grid.