Nieuwe bewoners in voormalig kantoorpand hartje Bussum

Dudok Wonen levert woningen Landstraat 80-82 op
Bewoners kregen vandaag eindelijk de sleutel!

Vandaag, donderdag 20 juli, zijn 8 sociale huurwoningen in het voormalige kantoorpand aan de Landstraat 80-82 in Bussum opgeleverd. De woningen zijn allemaal verhuurd en de gelukkige bewoners ontvingen vandaag de sleutel. De nieuwe bewoners moesten wat geduld hebben. Door vertraging bij aanleg van de nutsvoorzieningen werd de oplevering met maanden uitgesteld. Gelukkig is het eindelijk zover. De bewoners zijn blij dat ze nu kunnen verhuizen. Dudok Wonen heeft het pand, dat drie verdiepingen telt, getransformeerd in woonruimten. De voormalige kantoorruimten zijn verbouwd tot in totaal acht appartementen. Er zijn vier eenkamerappartementen voor starters en vier tweekamerappartementen voor doorstromers van 55+ gerealiseerd.

Transformatie van kantoorpand naar woningen

“We zijn blij met de woningen. Dit pand was al enige tijd eigendom van Dudok Wonen en diende voorheen als kantoorpand”, zegt Martin Hordijk, projectmanager bij Dudok Wonen. Het pand is prachtig getransformeerd door aannemer Coen Hagedoorn. We zijn er trots op dat dit gebouw nu klaar is en er prachtige sociale huurwoningen zijn bijgekomen in hartje Bussum. We wensen de nieuwe bewoners veel woonplezier toe.”

“We hadden graag de oplevering met alle bewoners gevierd, maar door de problemen met de nutvoorzieningen is het inmiddels vakantietijd. Daarom hebben we samen met de naastgelegen supermarkt Vomar voor iedereen iets leuks bedacht als bedankje voor hun geduld en de bouwoverlast. Na de zomer vieren we met bewoners en andere betrokkenen de opening”, aldus Hordijk. Lees hier meer op de projectpagina Landstraat.

Foto's Patrick Croese