Landstraat Bussum

De Landstraat is een goed voorbeeld van een mooie locatie. Het ligt centraal, in het hart van Bussum. Een prachtig kantoorpand is getransformeerd tot acht sociale huurwoningen. De voormalige kantoorruimten zijn verdeeld over twee verdiepingen. Er zijn vier studio’s en vier tweekamerappartementen gerealiseerd. Vanaf 20 juli 2023 zijn de appartementen verhuurd.

“Het is belangrijk om ten tijde van de woningmarktcrisis ook te kijken naar creatieve oplossingen. Dit pand is al enige tijd eigendom van Dudok Wonen en diende voorheen als kantoorpand en ontvangst locatie voor een zorg en welzijnsinstantie van de gemeente. We zijn er trots op dat we dit gebouw nu klaar is na een grote transformatie van kantoor naar 8 prachtige woningen. We wensen de nieuwe bewoners veel woonplezier toe’’, zegt Martin Hordijk, projectmanager bij Dudok Wonen.

Verdeling studio’s en appartementen

4 Tweekamerappartementen op de eerste verdieping ; doorstromers 55+
4 Studio's/eenkamerappartementen op de begane grond; loting starters t/m 25 jaar

Studio | eenkamerappartementen (begane grond)

De studio’s zijn eenkamerappartementen met een woonoppervlakte van circa 41m2. Deze woningen hebben een grote leefruimte van 28m2 en een aparte entresol. In alle studio’s zijn duurzaamheidsmaatregelen toegepast. De studio’s zijn gasloos gebouwd en hebben de beschikking over een lucht/water warmtepomp. Onder het complex bevindt zich een parkeerkelder met eigen parkeerplaats en een berging op de begane grond.

Tweekamerappartement

De tweekamerappartementen zijn circa 60m2. En hebben de beschikking over een woonkamer met keuken van circa 26m2 en een slaapkamer van circa 13m2. In alle appartementen zijn duurzaamheidsmaatregelen toegepast. De appartementen zijn gasloos gebouwd en hebben de beschikking over een lucht/water warmtepomp. Onder het complex bevindt zich een parkeerkelder met eigen parkeerplaats en een berging op de begane grond.

Projectinfo
Type woningaanbod: sociale huur
Locatie: Landstraat 80-82, Bussum
Projectsoort: transformatie kantoor naar appartementen
Aannemer: Coen Hagedoorn
Omvang: acht appartementen
Start transformatie: 2022
Oplevering: 20 juli 2023
Verhuur: via WoningNet. Er zijn geen studio's en appartmenten meer beschikbaar.