Inloopbijeenkomst nieuwbouwproject 'De Wandeling' Bredius Muiden

Gemeente Gooise Meren heeft Slokker Vastgoed geselecteerd voor de ontwikkeling van het project “De Wandeling”. De Wandeling bestaat uit 90 duurzame woningen. Deze woningen, verdeeld over vijf losse gebouwen, komen in een zorgvuldig ontworpen landschap te staan, inclusief een aantal mooie wandelroutes die aansluiten op de omgeving. Er is een ontwerp beschikbaar, waarover we graag met u in gesprek gaan.

Inloopbijeenkomst
Op woensdag 30 november, organiseren wij daarom een inloopbijeenkomst. U bent tussen 19.00 uur en 20.30 uur van harte welkom in De Kazerne, gelegen aan de Kazernestraat 10 in Muiden. Tijdens deze avond zijn er diverse projectbetrokkenen aanwezig om u te informeren over het nieuwbouwplan en heeft u de gelegenheid om hierover met ons in gesprek te gaan.
 
Over “De Wandeling”
Nieuwbouwproject “De Wandeling” bestaat uit 90 duurzame woningen in houtbouw. Naast 25 koopwoningen zijn er 15 middeldure en 50 sociale huurwoningen voorzien, die Dudok Wonen en woningcorporatie G&O zullen gaan verhuren. Het nieuwbouwproject ligt aan de Muidertrekvaart, tussen de nieuwbouwlocatie De Krijgsman en het sportterrein Bredius.

Ruimte voor gesprek
Project “De Wandeling” moet voldoen aan de voorwaarden die in de aanbesteding zijn bepaald, zoals het aantal woningen, inclusief het aandeel sociaal en middelduur. Dat geldt ook voor de gekozen architectonische uitstraling van de duurzame, houten gebouwen. Gelukkig zijn er nog voldoende onderwerpen waar, binnen de regels van de gemeente, mogelijkheden zijn om met elkaar over in gesprek te gaan. Hierbij kunt u denken aan:

  • De inrichting van het groen en de openbare ruimte rond de gebouwen;
  • De verkeersontsluiting en veiligheid rond de gebouwen;
  • De invulling van de collectieve ruimten die in de woongebouwen komen;
  • De indeling van de koopwoningen (voor de toekomstige kopers).

Wat vindt u belangrijk? We gaan graag met u hierover in gesprek. Kom naar de inloopbijeenkomst en vertel het ons! Uw mening telt.
 
Overige informatie & vervolg
Na deze inloopbijeenkomst volgen er nog twee inhoudelijke bijeenkomsten over veilige en aantrekkelijke verbindingen en routes en over de inrichting van de openbare ruimte. We sluiten af met een slotbijeenkomst waarin we laten zien hoe het ontwerp is geworden.

Meer informatie over het nieuwbouwplan, de inloopavond én het vervolg hierop vindt u op www.brediusmuiden.nl. U kunt zich hier ook inschrijven, om na deze bijeenkomst verder mee te denken en voor interesse in een woning.