Energiebuddy hielp bewoonster Marisca met aanpassingen in huis

Marisca Huijting woont sinds drie jaar in een huurwoning met energielabel D. Omdat ze via de gemeente een bijstandsuitkering ontvangt, kwam ze in aanmerking voor de energietoeslag en het buddyproject van energiecoöperatie Wattnu. Twee keer is de Energiebuddy bij haar langs geweest om aanpassingen te doen. Daardoor is het nu warmer in huis en is de energierekening lager.

Meerdere aanpassingen 

“Ten opzichte van vorig jaar was de rekening 100 euro duurder”, vertelt Marisca. “Met mijn uitkering is dat een flink bedrag. Ik ben blij met alle aanpassingen, want het scheelt een hoop geld en geeft me ook meer wooncomfort.” Er zijn meerdere aanpassingen gedaan. De vensterbanken zijn gekit, er zijn tochtstrips bij de ramen geplaatst en er is radiatorfolie en een radiatorventilator aangebracht. Ook is er een gordijn opgehangen op de plek waar voorheen de kamerscheidende deur zat. Verder kreeg Marisca een waterbesparende douchekop en elektrische bovendeken waardoor ze minder snel de verwarming aan hoeft te zetten.

Blij met de hulp

Marisca woont alleen en vertelt dat ze zonder de Energiebuddy niet alle aanpassingen had kunnen doen. “Ik had wel iets kunnen vragen aan m’n zoon of schoonzoon, maar lang niet alles. Het is een koud huis. Ik zag de energierekening oplopen, maar zomaar de kachel uitzetten kan niet vanwege mijn gezondheid. Dus alle aanpassingen die nu zijn gedaan, waren zeker welkom.”

Bespaar energie en geld met tips en de gratis Energiebuddy

Woon je in Gooise Meren in een huurwoning met energielabel D t/m G en kom je in aanmerking voor de energietoeslag van de gemeente? Neem dan vooral contact op met Wattnu. Stuur daarvoor een mail naar energiebuddy@wattnu.org met daarin jouw adres en telefoonnummer. Dan belt de Energiebuddy voor een afspraak. Samen lopen ze de woning door om te kijken wat er gratis verbeterd kan worden.

Woon je in Hilversum?

Ook dan kun je gratis een EnergieKlusser laten langskomen. Aanmelden gaat via hilversum.nl/energieklusser. De EnergieKlusser aan huis is een samenwerking tussen gemeente Hilversum en de lokale energiecoöperatie HilverZon.

Meer informatie