Wethouder heet huurders welkom in nieuw gebouw

37 inwoners van Hilversum ontvingen vandaag de sleutel van hun gloednieuwe appartement. Een feestelijk moment zeker ten tijde van de wooncrisis. Wethouder Bart Heller en Robert Jan Sliep (directeur Woonbedrijf Dudok Wonen) heetten de huurders persoonlijk welkom en gaven hen een toepasselijk verhuis-kado; een emmer met schoonmaakmiddelen. Heller: “Het is zo belangrijk dat er betaalbaar wordt gebouwd in ’t Gooi, want het aantal woningzoekenden is enorm. Ik ben heel blij voor deze mensen; zij zijn de gelukkige!”

Wethouder Bart Heller en Robert Jan Sliep heten de nieuwe huurders welkom

Robert Jan Sliep sluit zich hierbij aan: “Dit is waar Dudok Wonen voor is. Wij willen mensen woningen kunnen bieden zodat dat er niemand tussen wal en schip valt. Ik ben trots op dit prachtige gebouw en wens de nieuwe bewoners veel geluk.”

Het appartementengebouw

Deze eigen ontwikkeling van Dudok Wonen is een ontwerp van Moke architecten. Het gebouw bestaat uit 3 bouwlagen met 37 appartementen, waarvan 12 driekamer appartementen en 25 tweekamer appartementen. Alle appartementen hebben een berging en een balkon of tuin. De auto’s kunnen op eigen terrein geparkeerd worden. Er zijn meerdere duurzaamheidsmaatregelen toegepast, zoals zonnepanelen, warmtepompen en laagtemperatuur vloerverwarming.

Bouwen in een drukke woonomgeving

De bouw verliep zeer voorspoedig, ondanks de uitdaging van een bouwplaats (en bouwverkeer) in een bestaande woonomgeving met smalle straten. Samen met Jorritsma Bouw heeft Dudok Wonen de buurtbewoners goed geïnformeerd en er alles aan gedaan om de overlast zo klein mogelijk te laten zijn.