Wat te doen bij stormschade?

Vanwege de storm hebben veel mensen schade aan hun woning. Wij proberen u zo goed mogelijk te helpen. Lees hieronder hoe u uw schade kunt melden en hoe het wordt opgelost.

Heeft u uw schade nog niet gemeld? Meld dit dan via stormschade@dudokwonen.nl
U bent verplicht om de schade aan de woning te melden. Heeft u schade? Laat dit ons dan weten via stormschade@dudokwonen.nl.

Welke schade heeft de storm bij u veroorzaakt?
Er zijn twee soorten schade: de eerste schade en de gevolgschade. Gevolgschade is schade die door de eerste schade is veroorzaakt. Bijvoorbeeld waterschade door dakpannen die van de woning zijn gewaaid. Het is belangrijk om te weten of u eerste schade of gevolgschade heeft. Op die manier kunnen wij u het beste helpen.

Wij doen ons best om de eerste schade zo snel mogelijk op te lossen zodat de gevolgschade beperkt blijft. Daarna zullen wij de gevolgschade oplossen.

Door wie wordt uw schade gerepareerd?
Dat ligt aan de situatie. Dudok Wonen lost de eerste schade op.

Heeft u ook gevolgschade? Zoals zichtbare vochtplekken op muren en plafonds? Deze schade wordt opgelost door de aannemer in uw regio. De aannemer zal binnen 4 weken contact met u opnemen om te vragen of u gevolgschade heeft. Zij zullen u dan ook om foto’s vragen.

Schade aan losse onderdelen kunt u oplossen met uw eigen inboedelverzekering
Als huurder bent u verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Heeft u schade aan onderdelen die niet aan de woning vastzitten? Bijvoorbeeld schuttingen, vloerafwerking, bureau, bankstel, laptop of tv? Dan moet u deze gevolgschade melden bij uw eigen inboedelverzekering.

Heeft u schade aan een zelf aangebrachte voorziening (eigen aanpassing aan de woning)?

U bent zelf verantwoordelijk voor het verzekeren van een eigen aanpassing aan de woning. Schade aan deze aanpassing moet u bij uw eigen verzekering melden.

Heeft u meer gevolgschade? Dan kunt u mailen naar stormschade @dudokwonen.nl
Heeft u andere gevolgschade, stuur dan een mail naar stormschade@dudokwonen.nl met in het onderwerp: stormschade februari 2022. Wij laten u binnen twee weken weten door wie deze gevolgschade wordt opgelost.