Vernieuwing en Duurzaamheid: Dudok Wonen en Slokker Bouwgroep samen aan de slag in Bussum

De huurwoningen aan de Vaartweg, Hooftlaan en Roemer Visscherlaan in Bussum worden gerenoveerd en verduurzaamd. Vandaag tekenden Dudok Wonen en Slokker Bouwgroep de overeenkomst hiervoor. Dit markeert een belangrijke stap in het verbeteren van de woningen voor de huidige en toekomstige bewoners.

Paul Hendriks en Ruurd Kramer

De aankondiging van deze renovatie werd met enthousiasme door de bewoners ontvangen. Ze hebben lang naar deze ontwikkeling uitgekeken en het is bemoedigend om te zien dat ze nu vooruitkijken naar de start van de renovatie. Manager Ontwikkeling Paul Hendriks van Dudok Wonen merkt op: "Het is hartverwarmend om te merken hoezeer de bewoners verlangden naar de start van de renovatie. En hoewel we ons bewust zijn van de lange wachttijd die ze hebben ervaren, zien we dat de bewoners met positieve verwachtingen uitkijken naar de veranderingen."

Aanzienlijke verbetering

De renovatie belooft een aanzienlijke verbetering van de woningen aan de Vaartweg en directe omgeving. De werkzaamheden omvatten onder andere het plaatsen van volledig geïsoleerde daken met dakkapellen, geïsoleerde vloeren en gevels, vervanging van ramen met hoogwaardig HR++ glas voor een betere isolatie, vernieuwing van voor- en achterdeuren en een grondige controle van de installaties.

Ook verbetering bij woningen van eigenaren

Paul Hendriks benadrukt het belang van deze stap voor de buurt: "Deze woningen waren toe aan vernieuwing en het is een uitgelezen kans om ze te verduurzamen. We kijken ernaar uit om samen met Slokker Bouwgroep dit project tot een succes te maken en ervoor te zorgen dat onze bewoners straks weer comfortabel wonen." Het complex ligt in het centrum van Bussum op loopafstand van het station. De woningen zijn gebouwd in 1920. Het complex bestaat uit 43 woningen waarvan er negen sociale koopwoningen zijn. Deze negen bewoners van Dudok Wonen krijgen ook de mogelijkheid om mee te doen aan het verbeteren van de woning. Vanaf februari gaat Slokker in de wijk inspecties uitvoeren en in gesprek met de bewoners over de plannen.