Start bouw eengezinswoningen Keverdijk

Een bijzonder moment: vanochtend was de start van de bouw van de eerste sociale huurwoningen sinds jaren in Naarden. Met luid tromgeroffel sloegen wethouder Nico Schimmel, Harro Zanting (bestuurder Dudok Wonen) en Erik Vos (directeur Heijmans) aan de Keverdijk de eerste palen van de eengezinswoningen in de grond.

V.l.n.r. Erik Vos (Directeur Heijmans), wethouder Nico Schimmel (Gooise Meren), Harro Zanting (directeur/bestuurder Dudok Wonen) 

Wethouder Schimmel: "De druk op de woningmarkt is enorm, zeker op de sociale huursector. Dus deze eengezinswoningen zijn zeer welkom voor onze inwoners die op zoek zijn naar betaalbare woonruimte. Dudok Wonen bewijst hier bovendien opnieuw dat ook sociale woningbouw van hoge kwaliteit kan zijn én duurzaam."

“We zijn trots dat we in de tijd van woningmarktcrisis deze woningen in Naarden kunnen toevoegen voor de vele woningzoekenden”, zegt Harro Zanting. De oplevering van de eerste fase van het project zal najaar 2022 zijn.

De architectuur van de woningen, ontworpen door INBO Architecten, sluit goed aan op de omgeving. Deze complimenteert de moskee en de gemeenschapsruimte en het multifunctioneel centrum waarin een huisarts, tandarts, bibliotheek en VERSA zitten.

Tijdens de tweede fase worden 36 appartementen opgeleverd.

Meer informatie over project kunt u hier vinden.