Nieuwe Wet Rookmelders

Vanaf 1 juli 2022 moeten er in iedere woning in Nederland rookmelders hangen in verkeersruimten (hal en overloop). Dit gold al voor nieuwbouwwoningen, maar nieuwe regelgeving verplicht dit nu ook voor bestaande bouw. Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Rookmelders redden levens. Dudok Wonen is al begonnen met het aanbrengen van de rookmelders. Dit heeft geen gevolgen voor de hoogte van de huur; wij plaatsen deze gratis.

Hoe?

Een groot gedeelte van onze huurders die wonen in huizen gebouwd voor 2003, hebben van ons een brief ontvangen met daarin het aanbod om de rookmelders te plaatsen. De woningen van na 2003 hebben al rookmelders.

Geen brief?

Heeft u (nog) geen brief ontvangen? En u heeft geen rookmelder in uw hal en/of overloop, dan kunt u de rookmelders ook al aanvragen. Stuur een email naar rookmelder@dudokwonen.nl met daarin uw gegevens. De aannemer neemt dan contact met u op om een afspraak te maken.

Extra veiligheid

Wij hangen rookmelders op waar batterijen in zitten die 10 jaar meegaan. Dat voorkomt jaarlijkse vervanging en onnodig piepende melders. U kunt zelf ook rookmelders plaatsen in de keuken en slaapkamers. Dat verhoogt uw eigen veiligheid.