MOKE Architecten wint De Bazel Vakprijs 2024 voor sociale woningen De Keverdijk

Tijdens de uitreiking van De Bazel Publieksprijs, gehouden op dinsdagavond 2 juli in het gemeentehuis van Gooise Meren, heeft MOKE Architecten de prestigieuze Bazel Vakprijs gewonnen voor het project De Keverdijk in Naarden. Dit Dudok Wonen project omvat veertig sociale huurappartementen aan de Kolonel Verveerstraat. Wethouder Nico Schimmel reikte de prijs uit aan het winnende team.

De vakjury koos voor dit appartementencomplex, dat zij omschreven als "humaan en vriendelijk vormgegeven" en "zorgvuldig ingebed in het bestaande weefsel." Het gebouw heeft geen achterkant en alle zijden zijn gelijk, wat bijdraagt aan de inclusiviteit en integratie in de buurt. "Met minimale middelen is een maximale impact bereikt," aldus het juryrapport.

Ludo Grooteman, founder architect van MOKE Architecten, zei: "Het voelt als een teamprestatie, want de samenwerking tussen Dudok Wonen, Heijmans Huizen, de gemeente en ons team was zó goed en inspirerend. Trots ben ik ook omdat het om sociale woningen gaat, twee bescheiden gebouwen die met veel zorg en liefde zijn gerealiseerd. Sociale woningbouw is zó belangrijk, het kan niet genoeg worden benadrukt."

Jacqueline van Ham, Directeur-bestuurder van Dudok Wonen, zei: "Dit project is bijzonder en terecht dat een architect een prijs wint voor sociale woningbouw. Want, het is bewonderenswaardig dat dit project gerealiseerd is binnen het budget van sociale woningbouw. Een winst voor zowel de buurt als de gemeente en biedt woonplezier en een echt thuis voor de bewoners. Felicitaties aan MOKE Architecten voor deze welverdiende erkenning en ook aan aannemer Heijmans, buurtbewoners, partners in de wijk en gemeente. Uiteraard ook alle Dudok Wonen collega's die hieraan hebben bijgedragen. We zijn trots!"

Kijk hier voor meer informatie over De Keverdijk

Foto: uitreiking vakprijs door wethouder Schimmel van Gemeente Gooise meren aan MOKE architecten