Bewoonster Saskia is blij met de actie ‘Groen in beweging’

Al 45 jaar woont Saskia van Poelgeest (70) in de Roosendaalstraat. Naar volle tevredenheid, maar het mag allemaal wel wat groener en gezelliger. Dus toen ze over de actie ‘Groen in Beweging’ hoorde, bedacht ze een plan en diende haar idee in bij de gemeente Hilversum.

Tekst loop onder de afbeelding verder.

Via de actie kunnen inwoners geld aanvragen voor meer groen in de wijk, buurt of straat. Saskia aarzelde geen moment toen ze van de actie hoorde: “Het is hier een allegaartje van koop- en huurwoningen. Met veel tegels en weinig groen. Toen ik hoorde van ‘Groen in Beweging’ heb ik gelijk een aanvraag ingediend. Ook omdat ik natuurlijk niet wilde dat iemand anders er met de poen vandoor zou gaan”, vertelt ze lachend. “En daarna is het best snel gegaan. Ik ben echt blij met de gemeente.”

Een paar weken na haar aanvraag kreeg Saskia reactie van de gemeente. En weer een paar weken later kwamen twee medewerkers op bezoek. Ze had haar idee op papier gezet en uitgewerkt tot een tekening. “Nadat we uitvoerig het plan hadden bekeken, maakten we een rondje door de wijk. Heel blij ben ik met alle toezeggingen die zijn gedaan.”

Tekst loop onder de afbeelding verder.

Komend najaar worden de bestaande, deels afgestorven struiken vervangen voor fraaiere exemplaren. Hekken worden voorzien van klimop en plantsoenen krijgen verse, vruchtbare aarde. De bloembakken krijgen extra bloembollen en volgend jaar kan de buurt rekenen op kleurig gevulde ‘hanging baskets’. “Een jaar lang zorgt de gemeente daarvoor en daarna mogen we het lekker zelf doen. Logisch natuurlijk, en vooral heel leuk. Ik hoop ook erg op wilde bloemzaden. Om nog meer insecten aan te trekken, maar ook als lust voor het oog!”, aldus de enthousiaste Saskia.

Via de gemeente is Saskia in contact gebracht met andere bewoners uit de wijk Klein Rome. Er zijn namelijk verschillende initiatieven opgestart voor meer groen in de wijk. “Het is echt een gezamenlijk project aan het worden, dat vind ik hartstikke leuk. Met elkaar willen we tenslotte hetzelfde: Hilversum groen en gezellig maken. Dat is leuk voor de inwoners, prettig voor de insecten en fijn vanwege de klimaatverandering.”

We zijn benieuwd naar het resultaat en komen zeker weer kijken straks. Wordt vervolgd dus!