huurtoeslag

Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de huurkosten. Als u een sociale woning huurt en in verhouding tot uw inkomen veel betaalt aan huur, kunt u huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst.

Veel gevraagd over huurtoeslag

Telt het inkomen van inwonende kinderen mee?

Ja. Het inkomen van kinderen die op 1 januari 23 jaar of ouder waren telt mee. Voor het inkomen van kinderen onder de 23 jaar geldt een bepaalde vrijstelling. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Belastingdienst.

 

 

Waar kan ik terecht voor meer informatie over huurtoeslag?

De Belastingdienst voert de huurtoeslag uit. Wij verwijzen u hiernaar door. Voor meer informatie kunt u terecht op www.toeslagen.nl.

Kan ik huurtoeslag krijgen?

Om huurtoeslag te krijgen moet u in een zelfstandige woonruimte wonen, of u woont in een woning met woonbegeleiding. Kamerbewoners kunnen geen huurtoeslag krijgen.

Wat is huurtoeslag?

Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de huurkosten. Dit werd vroeger huursubsidie genoemd. Als u in verhouding tot uw inkomen veel geld kwijt bent aan huur kunt u wellicht huurtoeslag krijgen.

Kan ik mijn huur betalen via Mijn Dudok Wonen?

Als u niet betaalt via automatische incasso, of wanneer uw automatische betaling via de bank is niet gelukt, dan kunt u uw huur via Mijn Dudok Wonen betalen.

Op de pagina "Financieel overzicht" kunt u uw openstaande huur betalen via iDeal.