woning kopen

Wist je dat kopen goedkoper kan zijn dan huren? Helemaal met onze kooparrangementen 'Koop Goedkoop' en 'Kopen naar Wens'. Wij zijn er voor mensen die een huis willen kopen en dat niet kunnen realiseren op de vrije markt. Ook als je niet bij ons huurt, kun je bij ons een woning kopen. Ons aanbod koopwoningen vind je hier.

We hebben 2 soorten koopproducten:

 • Een Kopen naar Wens-woning
  Dudok Wonen maakt het kopen van een woning ook mogelijk met Kopen naar Wens. Je betaalt minimaal de helft van de prijs van de woning. Het andere deel schieten wij voor en betaal je terug als je de woning weer verkoopt. De maandlasten zijn soms zelfs lager dan bij huur.

  Soms is het mogelijk om als huurder van Dudok Wonen een persoonlijke aanbieding te krijgen. Je kunt dan je eigen woning kopen met ons koopproduct 'Kopen naar Wens'. Informeer bij onze afdeling Huur en Koop of deze mogelijkheid er ook voor jou is via koopvrijesector@dudokwonen.nl. Meer over Kopen naar Wens lees je hier.
 • Een Koop Goedkoop-woning
  Met Koop Goedkoop bespaar je minimaal 20 procent op de koopsom. Je hoeft geen huurder van ons te zijn om hiervoor in aanmerking te komen. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden of bekijk ons woningaanbod.

Voorrangsregels
Kandidaten kunnen om de volgende redenen voorrang krijgen bij de loting van de sociale koopwoningen Koop Goedkoop en Kopen naar Wens:

 • Je laat een sociale huurwoning van een woningcorporatie in de Gooi & Vechtstreek achter.
 • Je hebt binding met de Gooi & Vechtstreek.
 • Jouw huishouden bestaat uit 3- of meer personen: je krijgt dan voorrang bij grotere woningen (minimaal 3 slaapkamers).

Welke voorrangspositie van toepassing is, kun je nalezen in de advertentietekst van de te koop staande woning. Ook als je niet bij ons huurt, kun je bij ons een Koop Goedkoop of Kopen naar Wens woning kopen.

Veel gevraagd over woning kopen

Waarom verkoopt Dudok Wonen woningen?

Algemeen

We willen zoveel mogelijk mensen met een bescheiden inkomen aan een woning in 't Gooi helpen. Hiervoor bieden wij zowel sociale huur als sociale koopwoningen aan. We verkopen de woningen alleen met onze sociale koopproducten 'Koop Goedkoop' en 'Kopen naar Wens'. Daardoor komen deze woningen beschikbaar voor mensen met een bescheiden inkomen. We bedienen hiermee de doelgroep die net te veel verdient voor een sociale huurwoning en te weinig voor een reguliere koopwoning.

Door een woning te verkopen, komt er geld beschikbaar. Dit geld gebruiken we bijvoorbeeld om nieuwe sociale huurwoningen te bouwen. Hiermee kunnen wij weer andere woningzoekenden aan een woning helpen en zoveel mogelijk mensen huisvesten.

Is kopen goedkoper dan huren?

Algemeen

Op de website van Kopen naar Wens kun je zelf (indicatief) berekenen wat je voordeel is of wat de maandlasten zijn.

Kan ik mijn huurwoning kopen?

Algemeen

In het verleden hebben veel huurders van ons een aanbieding gehad om de woning te mogen kopen. Of dit voor jou mogelijk is hangt van veel factoren af. Informeer bij onze afdeling Huur en Koop welke mogelijkheden er voor je zijn. Je kunt ons telefonisch bereiken via 035 646 16 00 (keuze 3) of per mail via koopvrijesector@dudokwonen.nl

Wat is het kleurnummer van mijn woning/complex?

Algemeen

In jouw koopovereenkomst staat het artikel 'Gevelaanzicht/straatbeeld' opgenomen. Hierin staat onder andere vermeld dat de kleurstelling van het bestaande schilderwerk in stand gehouden dient te worden. Indien je houdt aan de kleurstelling die in dit artikel vermeld staat, is dit voldoende. Wij verstrekken geen kleurnummers en/of ralnummers.

Is de vergoeding voor het gebruik van de grond fiscaal aftrekbaar?

Algemeen

Ja, de maandelijks te betalen vergoeding voor de grond (canon) is fiscaal aftrekbaar net als de rente die je betaalt voor de hypotheek. De hoogte van het bedrag wat je kunt aftrekken is afhankelijk van je inkomen.

Kennen alle banken de constructie Koop Goedkoop?

Algemeen

Voor de financiering van onze Koop Goedkoop woningen zijn voldoende mogelijkheden. Onderstaande hypotheekverstrekkers en hypotheekadviseurs in het Gooi hebben hier ervaring mee. Omdat Koop Goedkoop niet bij elke financieel adviseur/bank bekend is, adviseren wij je dan ook om bij één van de onderstaande adviseurs/banken informatie in te winnen. Uiteraard ben je hier niet toe verplicht.

 • De Hypotheekshop, Bussum en Hilversum
 • Van Bruggen Adviesgroep, Hilversum
 • De Hypotheker, Bussum en Hilversum
 • Hyppe Huizen en Hilversum
 • Rabobank Gooi en Vechtstreek
 • Hypotheek & Financiële planning Baarn