Transformatie Larenseweg 30

In opdracht van Dudok Wonen start in 2024 de transformatie van het bestaande kantoorpand aan de Larenseweg 30, naast de Melkfabriek, naar een nieuw huisvestigingsconcept.

Groen thuis LW30

Bij de transformatie van het kantoorpand Larenseweg 30 staat centraal de herontwikkeling van het bestaande pand naar een aantrekkelijke nieuwe plek aan de Larenseweg. Het nieuwe huis LW30 wordt een thuis voor maatschappelijke ondernemers en starters die duurzaam wonen en ondernemen belangrijk vinden. Van een saai afgesloten kantoorgebouw naar een fraai gebouw, passend in de omgeving met een nieuwe buitenruimte van minimaal 1000m2. Het is een nieuw woonconcept waarbij de uitgangspunten zijn: starters op de woningmarkt, 65 betaalbare woningen, duurzaam en zoveel als mogelijk circulair verbouwen met veel groen, buurtpark en een centrale ontmoetingsplek voor de buurt met oog voor de maatschappelijke meerwaarde door vestiging van ondernemers op de begane grond met een maatschappelijke functie en woonruimte voor werkende jongeren en andere bewoners. Het sluit goed aan bij de kracht Dudok Wonen. Het creëren van kansen voor iedereen.

Nieuws

  • 20-04-2023 Nieuwsbericht transformatie Larenseweg 30;
    verslag buurtbijeenkomst en volg al het nieuws op LW30.nl
  • 09-03-2023 Nieuwsbericht buurtbijeenkomst LW30;
    duurzame herontwikkeling van kantoor naar appartementen
  • 25-03-2023 Nieuwsbericht Ondertekening intentieverklaring door
    Dudok Wonen en Gemeente Hilversum

Meer informatie
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van dit project? Stuur dan een email naar info@LW30.nl of kijk op de projectsite LW30.

Projectinformatie

Type woningaanbod: sociale huur en verhuur werkruimte voor startende ondernemers
Locatie: Larenseweg 30, Hilversum
Projectsoort: transformatie bestaand kantoorpand naar sociale huur maatschappelijke ondernemers en starters
Omvang: 65 sociale huurappartementen 
Architect: Bureau Bos
Verwachtte start bouw: 2024
Verwachtte oplevering: 2024