Woondienstencentrum de Egelantier, Hilversum

Het nieuwe woondienstencentrum de Egelantier is het bruisende hart van de wijk. Het centrum heeft op het gebied van wonen en zorg alles onder één dak: de huisarts, fysiotherapeut, oefentherapeut Mensendieck, apotheek en het wijkteam. Daarnaast is er een kapper, kinderopvang en brasserie.

Het nieuwe hoofdgebouw is in 2013 geopend en in het voorjaar van 2016 volgden de 86 nieuwe aanleunwoningen; een mix van sociale huurappartementen en vrije sector appartementen.

Architectuur

Uitgangspunt voor de architectuur van het centrum is dat deze aansluit op de architectuur van de woningen in de omgeving. Molenaar & Co architecten laten zich inspireren door het gebouw dat vroeger op de locatie heeft gestaan

Duurzaam

Duurzaam bouwen stond centraal. Dit wil zeggen dat we steeds gekeken hebben naar besparingsmogelijkheden en dat we het milieu niet meer belastten dan nodig. Zo zijn er duurzame materialen toegepast en vangen we regenwater op om verdroging van de bodem tegen te gaan. Verder is in de Egelantier een systeem met warmte-koudeopslag toegepast. Dit systeem bestaat uit een grote pomp die water met verschillende temperaturen uit de bodem kan halen. Warm water wordt gebruikt voor verwarming van het gebouw en koud water voor de koeling. Hiermee heeft het centrum veel minder aardgas nodig. Dat is goedkoper en beter voor het milieu.

Welkom

Ben je nieuwsgierig? Loop dan gerust een keer binnen voor een kopje koffie in brasserie Parijs.