Dudok Wonen verduurzaamt in de van Speijkbuurt in Bussum

 

Woningen Van Speijkbuurt van energielabel C naar A

De huizen in de Bussumse van Speijkbuurt worden een stuk duurzamer. Dudok Wonen gaat in 73 sociale huurwoningen duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren. Het energielabel van de huurwoningen gaat hierdoor van label C naar label A. Bewoners konden meepraten over welke maatregelen zij graag wilden. ‘Door de duurzaamheidsmaatregelen besparen bewoners straks op hun energielasten. Omdat er geen huurverhoging tegenover staat, houden bewoners straks dus geld over én hebben meer comfort in hun huis’, laat Wouter Weijer, projectmanager bij Dudok Wonen weten.

Werkzaamheden

Aannemer Aalberts startte half mei met de uitvoering van de werkzaamheden die tot ongeveer eind 2017 duren. Alle huizen worden van binnenuit geïsoleerd, er wordt een HR CV-ketel geplaatst en alle enkele beglazing wordt vervangen door HR++ glas’, aldus Weijer. Bewoners kunnen optioneel kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen. Hier staat een kleine huurverhoging per maand tegenover. 40% van de bewoners koos voor de zonnepanelen. 

Woningbezit verduurzamen

‘Naast de verduurzaming van de woningen in de van Speijkbuurt gaat Dudok Wonen de komende jaren nog veel meer van haar huurwoningen verduurzamen’, vertelt Weijer. ‘Ons doel is om de komende jaren ons woningbezit verder te verduurzamen en de mogelijkheden daarvoor optimaal te benutten. Daarbij is het streven om voor ons woningbezit op een gemiddelde Energie Index lager dan 1,4 (label B) uit te komen. Dit zorgt voor een lagere energievraag en meer comfort in onze woningen. Hierdoor wordt ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de vermindering van CO² uitstoot.