De Orchidee, Hilversum

In december 2020 is het monument de Orchidee in Hilversum officieel opgeleverd en is er gestart met verhuur. Dudok Wonen heeft het gemeentelijk ziekenhuis gerenoveerd, verduurzaamd en gerevitaliseerd mét behoud van originele stijlkenmerken. Ook is een deel gesloopt en vervangen door nieuwbouw. In totaal zijn er 30 sociale huurappartementen en alle woningen hebben energielabel A++. 

De Orchidee is sinds 2010 een officieel monument. Het behouden van de originele stijlkenmerken was dan ook belangrijk voor Dudok Wonen. Daarnaast is een later aangebouwd deel van het pand gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Duurzaamheid speelde ook een grote rol in het project: de Orchidee is volledig gasloos, iedere woning heeft een warmtepomp, op het nieuwbouwgedeelte liggen zonnepanelen en alle woningen hebben label A++. De combinatie van een hoge duurzaamheidsdoelstelling en een gerenoveerd gemeentelijk monument maakt dit project bijzonder.  De Orchidee is een van de eerste duurzaam gerenoveerde monumenten in Hilversum dat van het gas af is. 

Vier gebouwen met verschillende type woningen

De Orchidee bestaat nu uit vier gebouwen. Op die manier kan de woningcorporatie verschillende behoeften bedienen. De nieuwbouw- en renovatiewerkzaamheden zijn gerealiseerd door Aalberts Bouw. Er zijn tweekamerappartementen, grondgebonden tweekamerwoningen en studio’s in de verhuur. Een aantal woningen heeft een frans balkon en een aantal woningen heeft een kleine tuin. Ook verhuren we zes tweekamerappartementen aan een maatschappelijke instelling voor begeleid wonen.

Dudok Wonen heeft de Orchidee in beeld gebracht middels een video over het hele project. Deze is hier te zien:

Projectinfo

Type woningaanbod: sociale huur
Locatie: De Orchidee, Hilversum
Projectsoort: Renovatie en nieuwbouw
Omvang: 12 studio's en 18 tweekamerappartementen
Start bouw: februari/maart 2020
Opgeleverd: december 2020