Renoveren en verduurzamen woningen Vaartweg Bussum

Op dinsdag 2 april 2024 is aannemer Slokker Bouwgroep in opdracht van Dudok Wonen gestart met de uitvoering van het renoveren en verduurzamen van 34 huurwoningen aan de Vaartweg, Roemer Visscherlaan en Hooftlaan in Bussum. Er is 100% draagvlak bereikt. Alle bewoners zijn blij dat de woningen worden gerenoveerd en hebben toestemming gegeven voor uitvoering van de verduurzamingswerkzaamheden. Hier zie je een impressie van 2 april

De renovatie belooft een aanzienlijke verbetering van de woningen aan de Vaartweg en directe omgeving. De werkzaamheden omvatten onder andere het plaatsen van volledig geïsoleerde daken met dakkapellen, geïsoleerde vloeren en gevels, vervanging van ramen met hoogwaardig HR++ glas voor een betere isolatie, vernieuwing van voor- en achterdeuren en een grondige controle van de installaties.

De woningen liggen in de buurt Hooftlaan, in het centrum van Bussum op loopafstand van het station. De woningen zijn gebouwd in 1920. Het complex bestaat uit 43 woningen waarvan er 9 sociale koopwoningen zijn. Deze 9 KopenNaarWens en KoopGoedkoop bewoners van Dudok Wonen krijgen de mogelijkheid om mee te doen aan het verbeteren van de woning.

Werkzaamheden Vaartweg, Roemer Visscherlaan en Hooftlaan

  • Een volledig nieuw geïsoleerd dak met dakkapel
  • Renovatie en/of vervangen kozijnen
  • Vervangen ramen; plaatsing HR++ glas (hogere isolatie waarde)
  • Nieuwe voordeur en achterdeur
  • Controle van de installaties.

Projectinformatie

Type woningaanbod: sociale huur
Locatie: Vaartweg, Roemer Visscherlaan en Hooftlaan, Bussum
Projectsoort: renovatie: verbeteren en verduurzamen van sociale huurwoningen
Aannemer: Slokker Bouwgroep
Omvang: 34 woningen
Start renovatie: 2 april 2024
Verwachtte oplevering: najaar 2024