Samen vooruit lab 3 november 2020: Welkom digitale participatie! #hoedan

Door de coronacrisis kwam er een ongekende versnelling in digitale participatie. Een kans die we willen omarmen om zo groepen te bereiken die we hard nodig hebben voor beter beleid en draagvlak. Maar wat zijn goede digitale participatievormen? Welke tools zouden we voor welk type participatietraject kunnen inzetten? En welke kansen, maar ook risico’s brengt dit met zich mee? Allemaal vragen waar we aan de hand van 3 praktijkvoorbeelden in (online) groepjes mee aan de slag zijn gegaan tijdens het Samen vooruit lab van 3 november via Zoom. De sessie werd geleid door adviseurs van het bureau ANNE.

Resultaat: een aanzet voor toekomstbestendige participatie. We hebben met elkaar kennis opgebouwd hoe we antwoorden vinden op wat online participatie naast offline participatie succesvol maakt. Op die manier hebben we een noodzakelijk stap richting ‘toekomstproof’ participatie. Geen overbodige luxe in een steeds virtuelere, complexere en meer mondige samenleving.

Hoe verder?
We gaan bij Dudok Wonen inzetten op digitale participatie, want we geloven dat dit ook waarde houdt na de Corona crisis. Dit doen we door er eerst intern mee te gaan werken. Verder hopen we dat deze sessie ertoe heeft bijgedragen dat we ervaringen met elkaar blijven delen. Dat we blijven delen werkt én niet werkt in digitale participatie. Het zou zonde zijn als we allemaal voor onszelf het wiel moeten gaan uitvinden...