Renovatie Edisonbuurt op de helft

Een mijlpaal in de Edisonbuurt in Hilversum: de renovatie van de 82 woningen is deze week precies op de helft. De buurt krijgt zichtbaar steeds meer haar oude charme terug. Dudok Wonen renoveert de jaren ’20 huizen aan de buitenkant in de kenmerkende Dudok-stijl en bij bewoners die dat wensen wordt de binnenkant van de woning aangepakt. Leerlingen in de bouw krijgen bij dit renovatieproject de kans om praktijkervaring op te doen.

Dudok Wonen werkt alleen met aannemers die met een leerlingbouwplaats werken. Hiermee geeft ze leerlingen in de bouw de kans om praktijkervaring op te doen tijdens hun opleiding. Vaak werken ze vier dagen in de week op de bouwplaats en gaan ze één dag naar school. Ze werken bij een gecertificeerde aannemer en worden begeleid door een speciale leermeester. ‘Wij vinden het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om jongeren een waardevolle werkervaring bieden’, legt Sicco Timmerman, directeur Woonbedrijf bij Dudok Wonen uit.

Verantwoordelijkheid

De eis van Dudok Wonen om een Leerlingbouwplaats op te nemen in het contract ziet Arie Vlot van Aalberts Bouw, niet vaak terug bij andere opdrachtgevers. ‘Het is goed dat Dudok Wonen deze voorwaarde stelt en haar verantwoordelijkheid neemt. Daar werken wij graag aan mee.’

Planning

Als alles meezit, levert aannemer Aalberts in juli de laatste woning op.