PERSBERICHT: Start bouw appartementencomplex Alporti Nieuw Zuid Hilversum

Donderdag 9 januari is de eerste piketpaal van Alporti geslagen. Alporti is het vierde nieuwe appartementencomplex dat deel uitmaakt van de ontwikkeling van de nieuwe duurzame woonwijk Nieuw Zuid. Deze staat op de locatie van het oude zorgcentrum Zuiderheide. Dudok Wonen ontwikkelt hier duurzame en levensloopbestendige gebouwen met moderne appartementen in de sociale- en vrije sectorhuur-, maar ook zorgwoningen. Ook worden er diverse wijkvoorzieningen gerealiseerd, zoals een gezondheidscentrum en een kinderdagverblijf.

Het slaan van de piketpaal staat naast de start bouw ook symbool voor de prettige samenwerking tussen de gemeente Hilversum, Dudok Wonen, Amaris Zorggroep en Hegeman. De handeling werd daarom ook verricht door zowel Harro Zanting, directeur-bestuurder Dudok Wonen als René Hup, bestuurder Amaris Zorggroep, Frank Hegeman, algemeen directeur bij Aannemingsmaatschappij Hegeman B.V. en Jan Kasje, wethouder gemeente Hilversum.

Door een intensieve samenwerking zorgen zij samen voor een transformatie van een 20e eeuws verpleeg- en verzorgingshuis naar een moderne, duurzame en levensloopbestendige  en 21e eeuwse woonwijk voor jong en oud.

Jan Kastje vertelde dat hij blij is met Nieuw Zuid omdat Hilversum ervoor kiest om een binnenstedelijke ontwikkeling aan te gaan: ”Dat betekent dat je zult moeten verdichten en transformeren. En dat is wat we hier in Nieuw Zuid doen. Samen met de  noodzakelijke aandacht voor kwaliteit van leefomgeving, het behoud van de mooie bossen en heide en ruimte voor water.”

Alporti is speciaal ingericht voor mensen met dementie en wordt in zijn geheel verhuurd aan Amaris. Deze mensen wonen nu tijdelijk in gebouw Alba maar verhuizen naar verwachting in de tweede helft van 2021 naar gebouw Alporti. De overige plannen voor het gebied worden samen met de gemeente heroverwogen. Dudok Wonen wil bij de ontwikkeling van dit laatste deel van Nieuw Zuid zo goed mogelijk inspelen op de toekomstige woningvraag.

____________________________________________________________

Noot voor de redactie niet ter publicatie: 
Voor meer informatie over de woonwijk Nieuw Zuid kunt u contact opnemen met Ciska Rugers, communicatieadviseur Dudok Wonen, tel. 035 - 6461703 of via e-mail c.rugers@dudokwonen.nl.

Voor vragen over Zorggroep Amaris: Marleen Noom, communicatieadviseur, 06 - 10 52 99 68, m.noom@amaris.nl