Oplevering Nieuw Zuid vanaf eind 2018

De eerste drie woongebouwen van Nieuw Zuid worden eind dit jaar en begin 2019 opgeleverd. Nieuw Zuid wordt een nieuwe woonwijk in Hilversum op de plek van zorgcentrum Amaris Zuiderheide. In Nieuw Zuid komt een mix van sociale huurappartementen en appartementen in de vrije sector.

Aansluitend wordt Amaris Zuiderheide gesloopt en daarna worden de laatste twee woongebouwen gerealiseerd. Naar verwachting is Nieuw Zuid eind 2021 helemaal klaar. ‘In tegenstelling tot eerdere planningen, realiseren we de laatste twee gebouwen tegelijkertijd in plaats van na elkaar. Dit heeft als voordeel dat de bouwlogistiek efficiënter plaatsvindt en dat omwonenden minder lang in de bouwwerkzaamheden zitten. De vertraging die we in 2017 opliepen door bodemverontreiniging maken we hiermee ongedaan’, laat Dudok Wonen weten.

Parkachtige tuin

In totaal komen er 200 moderne appartementen in vijf woongebouwen die duurzaam en levensloopbestendig zijn. De appartementen zijn geschikt voor jong en oud en bestaan uit een mix van sociale huur en vrije sector huur. In twee gebouwen komen woningen voor ouderen die zorg nodig hebben. De huidige bewoners van Amaris Zuiderheide verhuizen naar één van deze twee gebouwen. Daarnaast worden er diverse buurtvoorzieningen ontwikkeld en wordt er een parkachtige tuin gemaakt die de vijf gebouwen met elkaar verbindt.

Huurappartementen

In eerste instantie komen begin 2019 28 vrije sector appartementen beschikbaar. In 2021 komen er nog eens 75 sociale huurappartementen te huur. Geïnteresseerden kunnen terecht op www.nieuwzuidhilversum.nl.