Inschrijving vrije sector appartementen in Nieuw Zuid gestart

De eerste vrije sector woningen van de woonwijk ‘Nieuw Zuid’ in Hilversum gaan in de verhuur. Het gaat om 28 appartementen in gebouw Saphira. Deze betaalbare twee- en driekamerappartementen hebben een oppervlakte van 65 tot 80 m2. De moderne woningen zijn gasloos en levensloopbestendig. Dudok Wonen wil met dit aanbod huurders helpen die anders tussen wal en schip vallen.

Inschrijving en toewijzing
Inschrijving vindt plaats tot en met 21 november 2018 via rooftrack.nl. Om in aanmerking te komen voor deze appartementen mag het gezamenlijk bruto-jaarinkomen niet lager zijn dan € 40.800 en niet hoger dan € 47.073 (prijspeil 2018) Kandidaten die doorstromen vanuit een sociale huurwoning binnen de Gooi- en Vechtstreek of binding hebben, krijgen voorrang bij toewijzing. De door Woningnet geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een informatieavond.

200 appartementen en wijkvoorzieningen voor jong en oud
Dudok Wonen realiseert met Nieuw Zuid een moderne gevarieerde woonwijk die inspeelt op de toekomst. In de vijf gebouwen, die vernoemd zijn naar heideplanten waar de omgeving rijk aan is, komen 200 appartementen en een aantal wijkvoorzieningen. Naast de betaalbare vrije sector appartementen in Saphira worden sociale huur appartementen,  zorgappartementen en voorzieningen als een kinderdagverblijf, een medisch centrum en een restaurant ontwikkeld.

Download hier de verhuurfolder met algemene informatie over Nieuw Zuid en specifieke informatie over de Saphira-appartementen.