In between places officieel geopend door gedeputeerde Joke Geldhof

Het in het Gooi unieke woonconcept ‘In between places’ in Hilversum werd gisteren officieel geopend door Joke Geldhof, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. Zij werd hierbij geassisteerd door wethouder Nicolien van Vroonhoven en Dudok Wonen-bestuurder Harro Zanting. Mensen die acuut een woning nodig hebben, kunnen hier tijdelijk een sociale huurwoning huren van Dudok Wonen.

Gedeputeerde Joke Geldhof is enthousiast over in between places omdat het voorziet in een belangrijke behoefte in deze regio waar de woningmarkt onder grote druk staat: ‘Zeker in het zuidelijk deel van de provincie Noord-Holland is de behoefte aan woningen zo groot dat oplossingen zoals deze door ons worden toegejuicht. Dit project kan als voorbeeld dienen voor elders in de provincie. Transformatie van bestaande panden of locaties, zoals hier, is bovendien een mooi instrument om de schaarse ruimte binnen de stad zo goed mogelijk te benutten. Ik vind het mooi om te zien hoe de betrokken partijen elkaar hierin gevonden hebben.’

Goede invulling

Wethouder Nicolien van Vroonhoven: ‘Deze plek op de centrumring is een echte zichtlocatie. Ik ben heel blij dat er nu een goede opvulling is gekomen. Het gebouw ziet er prachtig uit. Nog belangrijker is dat het ook voorziet in een grote behoefte. Voor mensen die door pech, toeval of ongelukkige samenloop van omstandigheden even geen thuis hebben, is het in onze drukke woningmarkt heel lastig een woning te vinden. Zij kunnen nu hier terecht. Dat geeft ze rust om op zoek te gaan naar een definitieve woonoplossing.’

Persoonlijke omstandigheden

Dudok Wonen verhuurt 22 studio’s en appartementen met een In between places-contract in het nieuwe woongebouw aan de Brinkweg in het centrum van Hilversum. De vraag naar dit soort tijdelijke woningen bleek ongekend hoog. Voor de 22 woningen kwamen meer dan 300 aanmeldingen. ‘Het is wrang om te merken dat er dus zoveel mensen in het Gooi zijn die door persoonlijke omstandigheden, bijvoorbeeld gescheiden ouders, een acute woonvraag hebben. Dit maakt een wachtrij zichtbaar die voorheen niet in beeld was’, laat Harro Zanting, directeur-bestuurder van Dudok Wonen, weten.

Voormalige RAF-locatie

In totaal werden in het nieuwe woongebouw aan de Brinkweg 45 studio’s en appartementen gerealiseerd. De rest van de 23 woningen zijn via WoningNet verhuurd. Het pand staat op de plek van de voormalige RAF-locatie. In maart werden de woningen opgeleverd en kregen alle bewoners de sleutel van hun nieuwe woonplek. Het nieuwe woonconcept werd mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Holland en de regio Gooi & Vechtstreek.