woningzoekende

Bent u op zoek naar een woning? Wij verhuren sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen. Ook verkopen wij woningen. Op deze pagina vindt u meer informatie over het vinden van een woning.

Veel gevraagd over woningzoekende

Waar vind ik de te huur staande woningen?

U vindt aanbod met sociale huurwoningen op website van WoningNet. Het nieuwe woningaanbod verschijnt dagelijks.

Wat betekenen 3 stippen bij een woningadvertentie?

De woning is gelijkvloers: woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer bevinden zich op dezelfde verdieping. De woning ligt op de begane grond of is per lift bereikbaar. Drempels in de woning en/of het woongebouw zijn maximaal 2 cm hoog. De woning is bereikbaar met een rolstoel. In de woning is ruimte voor voortbewegen met een rollator (niet met een rolstoel).

Kan ik huurtoeslag krijgen voor een vrije sector woning?

Nee, u kunt geen huurtoeslag krijgen voor een vrije sector woning.

Worden alle woningen met een dobbelsteentje geadverteerd?

Woningen met drempels hoger dan 20 cm (bijvoorbeeld een trap) worden niet met een dobbelsteentje geadverteerd. Deze zijn niet goed toegankelijk met bijvoorbeeld een rollator of rolstoel.

Hoe maak ik kans op een woning (t/m 25 jaar)

Ben jij nog geen 26 jaar? Dan maak je ook kans op een woning via loting. Woningcorporaties in de regio bieden jaarlijks maximaal 350 woningen via loting aan woningzoekenden tot en met 25 jaar aan. De aangeboden woningen hebben een oppervlakte van maximaal 55 m2. In de woningadvertentie staat vermeld als het gaat om een woning die wordt verloot. De woningen worden via website van WoningNet aangeboden.

Wat betekenen 2 stippen bij een woningadvertentie?

De woning is gelijkvloers: woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer bevinden zich op dezelfde verdieping. De woning ligt op de begane grond of is per lift bereikbaar. Drempels in de woning en/of het woongebouw zijn maximaal 2 cm hoog. De woning is bereikbaar met een rollator. Er is beperkte ruimte voor voortbewegen met een rollator in de woning zelf.

Wat is een woongroep?

Een woongroep is een groep mensen van ten minste drie personen die er bewust voor kiezen om met elkaar in één huis of complex samen te leven, zonder dat er sprake is van een gezinsverband of liefdesrelaties.

Verhuurt Dudok Wonen ook parkeerplaatsen en garages?

Ja, Dudok Wonen verhuurt ook parkeerplaatsen en garages? Te huur staande parkeerplaatsen en garages vindt u hier.

Ik wil graag mijn afspraak afzeggen. Wat kan ik doen?

Tot 24 uur van te voren kunt u kosteloos uw afspraak afzeggen. Neemt u hiervoor telefonisch contact met ons op via (035) 646 16 00.

Wat betekenen 4 stippen bij een woningadvertentie?

De woning is gelijkvloers: woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer bevinden zich op dezelfde verdieping. De woning ligt op de begane grond of is per lift bereikbaar. Drempels in de woning en/of het woongebouw zijn maximaal 2 cm hoog. De woning is bereikbaar met een rolstoel. In de woning is ruimte voor voortbewegen met een rolstoel.

Wat is onzelfstandige woonruimte?

Bij onzelfstandige woonruimte worden bepaalde voorzieningen gedeeld met andere bewoners. Dat kan zijn de keuken, douche en het toilet. Een onzelfstandige woning heeft wel een eigen toegang, namelijk de deur van de gehuurde kamer(s).

Wat gebeurt er als ik geselecteerd ben voor een sociale huurwoning?

Als u geselecteerd bent als eerste kandidaat voor een woning, bieden wij u de woning aan en nodigen u uit voor een intakegesprek. U kunt dan nog geen rechten ontlenen aan deze aanbieding, omdat wij uw gegevens nog moeten controleren. Tijdens het intakegesprek beoordelen wij aan de hand van uw gegevens of u daadwerkelijk voor de woning in aanmerking komt. Tijdens het intakegesprek krijgt u van ons meer informatie over de woning.

Waar vind ik te huur staande kamers?

Kamers die te huur zijn staan hier op onze website.

Waar vind ik meer informatie over kamers?

Heeft u vragen over onzelfstandige woonruimte? Neemt u dan gerust contact ons op via (035) 646 16 00.

Hoe vind ik een woning?

Welke stappen moet ik doorlopen? Wilt u graag een woning huren in de regio Gooi en Vechtstreek? Wij bieden woningen aan in de vrije sector en in de sociale sector. Ook bieden wij koopwoningen aan. Om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen, moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij WoningNet. Dit kunt u doen via website van WoningNet Voor woningen in de vrije sector gelden andere regels. Meer over vrije sector huur leest u hier.