Schoonmaak

Veel gevraagd over Schoonmaak

Ik betaal schoonmaakkosten, wat betekent dat?

Het kan zijn dat elke huurder in uw wooncomplex een vast bedrag per maand in de servicekosten betaalt, waardoor de schoonmaak van de algemene ruimte(n) geregeld is. In dat geval heeft Dudok Wonen afspraken gemaakt over het periodiek onderhoud. Dit houdt in dat de schoonmaker volgens een vooraf vastgesteld schoonmaakrooster werkt. Komt de schoonmaker de gemaakte afspraken niet na, dan kunt u het beste contact met ons opnemen.

Hoe houd ik de algemene ruimte netjes?

Soms staan er spullen in de algemene ruimtes. Die staan in de weg, veroorzaken irritatie en overlast. Ook blokkeren ze de vluchtwegen in geval van nood. Daarom mogen ze er niet staan. De complexbeheerder komt regelmatig controleren en zal indien nodig bewoners aanspreken.

Houd algemene ruimtes vrij en schoon

U mag geen spullen of vuilniszakken neerzetten in het trappenhuis, de galerij of de boxgangen. Zorg er samen met uw buren voor dat de algemene ruimtes schoon en netjes zijn. Niet alleen omdat wij dat in het huurcontract met u hebben afgesproken. Maar vooral omdat u op deze manier veel prettiger woont.  

Soms zijn opruimacties noodzakelijk.

We vragen u eerst zelf uw spullen op te ruimen. Dit doen we met posters in de hal, stickers op de spullen, labels aan fietsen & brommers en kaarten in de bus. Ook ontvangt u een brief. 

Niet opgeruimd? Na 5 weken halen we alles weg

Na 5 weken verwijderen en vernietigen wij alle spullen die nog in de algemene ruimtes staan. We maken alleen een uitzondering voor fietsen en brommers die in goede staat zijn. Deze slaan we 3 maanden op: binnen die drie maanden kan de eigenaar ze tegen betaling ophalen. Doet hij of zij dit niet? Dan vernietigen wij de fietsen en brommers alsnog.

Grofvuil opruimen

Afval dat niet in uw container past, kan door het G.A.D worden opgehaald. Hiervoor moet u wel een afspraak maken. Dit kan via www.GAD.nl of via telefoonnummer 035-6991888.