Koop Goedkoop

Wil je een woning kopen en profiteren van een flinke korting op de huur van de grond? Met Koop Goedkoop koop je de woning waarbij de grond wordt uitgegeven in erfpacht. Voor de grond betaal je aan ons een vergoeding (canon). In het eerste lopende jaar betaal je niets, in het tweede jaar betaal je 10% en het derde jaar 20%. Zo groeit de vergoeding jaarlijks met 10 procent tot na tien jaar het volledige bedrag van de canon betaald moet gaan worden. Omdat de vergoeding laag begint en ieder jaar groeit, heb je vooral de eerste jaren lage maandlasten. Lager dan bij elke andere koopwoning. Bovendien is de rente van je hypotheek en de betaalde vergoeding voor de grond fiscaal aftrekbaar.

Meer informatie over Koop Goedkoop vind je in deze folder. Of maak een vrijblijvende afspraak met onze afdeling Huur en Koop via telefoonummer 035 646 16 00 (keuze 3). Je kunt ons ook mailen via koopvrijesector@dudokwonen.nl.

Op de website van Stichting Opmaat staat ook meer informatie over Koop Goedkoop. Stichting OpMaat bedenkt, ontwikkelt en beheert unieke verkoopoplossingen voor starterswoningen. Ook ondersteunen zij ons bij de toepassing van Koop Goedkoop.

Veel gevraagd over Koop Goedkoop

Kan ik de grond van mijn Koop Goedkoop woning kopen?

Algemeen

Heb je in jouw koopovereenkomst de mogelijkheid staan om grond bij te kopen of erfpacht af te kopen? Of verwacht je dat de waarde van jouw woning boven de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) grens komt? Dan kan het zijn dat je de erfpacht af kunt kopen. Je wordt dan volledig eigenaar. Hoewel je volledig eigenaar bent, heeft Dudok Wonen voorkeursrecht. Dit houdt in dat Dudok Wonen het recht heeft de woning als eerste terug te kopen.

Wil je weten of dit bij jouw het geval is? Sla de akte erop na of bel met onze afdeling Huur en Koop via telefoonnummer 035 646 16 00 (keuze 3). Je kunt een aanvraag bij ons doen voor taxatie van de grondwaarde. Dit kan door een bericht naar ons te sturen, kijk hiervoor op uw online koopomgeving

Kennen alle banken de constructie Koop Goedkoop?

Algemeen

Voor de financiering van onze Koop Goedkoop woningen zijn voldoende mogelijkheden. Onderstaande hypotheekverstrekkers en hypotheekadviseurs in het Gooi hebben hier ervaring mee. Omdat Koop Goedkoop niet bij elke financieel adviseur/bank bekend is, adviseren wij je dan ook om bij één van de onderstaande adviseurs/banken informatie in te winnen. Uiteraard ben je hier niet toe verplicht.

  • De Hypotheekshop, Bussum en Hilversum
  • Van Bruggen Adviesgroep, Hilversum
  • De Hypotheker, Bussum en Hilversum
  • Hyppe Huizen en Hilversum
  • Rabobank Gooi en Vechtstreek
  • Hypotheek & Financiële planning Baarn

Ik wil mijn Koop GoedKoop woning verkopen

Algemeen

Heb je een woning gekocht met de Koop Goedkoop formule? En wil je verhuizen? Bekijk deze pagina voor meer informatie.