huurbevriezing

Huurbevriezing betekent dat de huur op 1 juli niet verhoogd wordt. De servicekosten kunnen wel aangepast worden. Bijvoorbeeld wanneer de daadwerkelijke kosten hoger uitvallen dan het voorschotbedrag.

Voor wie geldt huurbevriezing? 
Woon je in een sociale huurwoning? Dan kun je geen huurbevriezing aanvragen. Onder bepaalde voorwaarden kun je wel huurverlaging aanvragen.

Woon je in een vrije sector huurwoning? Dan kun je huurbevriezing aanvragen als jouw gezamenlijk belastbaar jaarinkomen lager is dan € 42.224. 

Hoe vraag je huurbevriezing aan? 
Voor de aanvraag heb je nodig: 

  • Kopieën van de inkomensverklaringen van alle bewoners. Op deze pagina kun je dit aanvragen. Ook kun je de Belastingdienst telefonisch bereiken via 0800 – 0543 (zorg ervoor dat je je BSN-nummer bij de hand hebt). 
  • Een kopie van het uittreksel Basisregistratie personen van jouw adres. Dit uittreksel moet het aantal bewoners tonen die op jouw adres zijn ingeschreven. Het uittreksel vraag je aan in de gemeente waar je woont.

Je kunt deze documenten naar ons sturen via 'mijn Dudok Wonen' of per e-mail naar info@dudokwonen.nl.

Je kunt huurbevriezing aanvragen tot en met 31 december 2024. De huurbevriezing gaat in op 1 juli 2024 en geldt alleen voor de jaarlijkse huurverhoging van 2024.

Belangrijke informatie
Het inkomen van kinderen die op 1 januari 23 jaar of ouder waren worden meegerekend. Voor kinderen onder de 23 jaar wordt een deel van het inkomen niet meegerekend. Meer informatie hierover vind je op de website van de Belastingdienst.