tijdelijk te huur

Soms verhuren we woningen tijdelijk. Bijvoorbeeld als we een wijk grootscheeps willen gaan aanpakken en alle woningen op een gegeven moment leeg moeten zijn. Het is niet goed voor een wijk als veel woningen tegelijk leeg staan. Dit komt de leefbaarheid niet ten goede. Daarom verhuren we woningen soms tijdelijk. Voor jongeren kan dat een uitkomst bieden. 

Dudok Wonen hanteert geen wachtlijst voor de tijdelijke verhuur. U kunt zich hier dus niet voor inschrijven. Als we tijdelijke woningen beschikbaar hebben, adverteren we deze op onze website.

Veel gevraagd over tijdelijk te huur

Wat zijn de voorwaarden voor tijdelijke huur?

Algemeen

Starters uit de regio zonder kinderen krijgen voorrang op de andere kandidaten. Wij verhuren in principe geen tijdelijke woningen aan gezinnen met jonge kinderen. Voor alle kandidaten geldt een maximale inkomensgrens van 40.024,- en moeten wij passend toewijzen. Dit betekent dat uw inkomen moet matchen met de huurprijs van de woning.

Wat gebeurt er als ik uit de woning moet?

Algemeen

Als u uit de woning moet dient u zelf een nieuwe woning te zoeken. Aan uw zoekwaarde verandert niets. U krijgt van Dudok Wonen geen vervangende woonruimte aangeboden.

Hoe lang kan ik met een tijdelijk contract in de woning blijven wonen?

Algemeen

In ieder geval minimaal 6 maanden tot maximaal twee jaar.