regelen bij mijn verhuizing

Bij een verhuizing komt veel kijken. Hieronder vindt u praktische informatie om u op weg te helpen.

Veel gevraagd over regelen bij mijn verhuizing

Hoe kan ik mijn huurwoning opzeggen?

Algemeen

Zodra u weet dat u uw woning wilt opzeggen horen wij dat graag. Ook als dat bijvoorbeeld pas over twee of drie maanden is. Opzeggen kunt u schriftelijk doen of via het online  huuropzeggingsformulier. Houd rekening met een opzegtermijn van minimaal één maand. In de folder 'Huur opzeggen en verhuizen' leest u meer over het opzeggen van de huur van uw woning.

Onine de huur opzeggen? Dat kan hier.

U ontvangt van ons altijd een bevestiging van uw huuropzegging.

Wat is de opzegtermijn voor mijn huurwoning?

Algemeen

U heeft een opzegtermijn van minimaal één maand. Deze is niet gebonden aan de 1e van de maand. Op de dag dat wij uw schriftelijke opzeggingsbrief met handtekening ontvangen, gaat de opzegtermijn in. De einddatum van de huurovereenkomst moet wel op een werkdag vallen.

Als wij de brief bijvoorbeeld op 12 september ontvangen, wordt uw huur per 12 oktober opgezegd. Is 12 oktober een zondag, dan kunt u er voor kiezen om de eindopname en de sleuteloverdracht op vrijdag 10 oktober te doen. De huur loopt dan nog wel door tot 12 oktober. Kiest u er voor om de eindopname en de sleuteloverdracht op maandag 13 oktober te doen, dan loopt de huur door tot en met 13 oktober.

Ik wil e.e.a. laten overnemen door de volgende huurder. Mag dat?

Algemeen

In principe levert u de woning schoon, leeg en heel aan ons op. Als de nieuwe huurder bij ons bekend is, heeft u de mogelijkheid om bepaalde ‘roerende zaken’ door de nieuwe huurder te laten overnemen.

Op het vooropnamerapport vermeldt de (verhuur)makelaar in overleg met u welke zaken eventueel voor overname in aanmerking komen en geeft u hiervoor een overnameformulier. Hierop geven u en de nieuwe huurder aan welke roerende zaken (gordijnen, vloerbedekking etc.) de nieuwe huurder overneemt. U en de nieuwe huurder ondertekenen beiden het formulier. Voor of tijdens de eindopname kunt u het formulier inleveren.

Als de nieuwe huurder bepaalde zaken niet overneemt, moet u deze zaken alsnog verwijderen. Dudok Wonen speelt geen rol in de overnameafspraken.

Wat zijn handige tips voor een verhuizing?

Algemeen

Adreswijziging
U bent zelf verantwoordelijk voor een adreswijziging. Bij PostNL kunt u een verhuisservicefolder afhalen of downloaden.

Afvalpas/ GAD pas voor ondergrondse vuilcontainers
Deze horen bij de woning en dient u in te leveren met uw sleutels indien u hierover beschikt.

Gas, water, elektra, telefoon en kabel
Als dit niet is inbegrepen bij de servicekosten, moet u deze instanties zelf informeren over uw verhuizing.

Automatisch incasso
Als u de huur opzegt, beëindigt ook de automatisch incasso.

Huurtoeslag
U moet zelf de belastingdienst informeren over uw verhuizing.

Inschrijving bevolkingsregister
Vergeet u niet binnen een maand na de verhuizing uw nieuwe adres door te geven aan de gemeente? Als u verhuist naar een andere gemeente, wordt u bij inschrijving in uw nieuwe gemeente automatisch op uw oude adres uitgeschreven.