regelen bij mijn verhuizing

Bij een verhuizing komt veel kijken. Hieronder vindt u praktische informatie om u op weg te helpen.

Veel gevraagd over regelen bij mijn verhuizing

Wat zijn handige tips voor een verhuizing?

Adreswijziging
U bent zelf verantwoordelijk voor een adreswijziging. Bij PostNL kunt u een verhuisservicefolder afhalen of downloaden.

Afvalpas/ GAD pas voor ondergrondse vuilcontainers
Deze horen bij de woning en dient u in te leveren met uw sleutels.

Gas, water, elektra, telefoon en kabel
Als dit niet is inbegrepen bij de servicekosten, moet u deze instanties zelf informeren over uw verhuizing.

Automatisch incasso
Als u de huur opzegt, beëindigt ook de automatisch incasso.

Huurtoeslag
U moet zelf de belastingdienst informeren over uw verhuizing.

Inschrijving bevolkingsregister
Vergeet u niet binnen een maand na de verhuizing uw nieuwe adres door te geven aan de gemeente? Als u verhuist naar een andere gemeente, wordt u bij inschrijving in uw nieuwe gemeente automatisch op uw oude adres uitgeschreven.

Ik wil e.e.a. laten overnemen door de volgende huurder. Mag dat?

In principe levert u de woning leeg aan ons op. Als de nieuwe huurder al bekend is, heeft u de mogelijkheid om bepaalde ‘roerende zaken’ door de nieuwe huurder te laten overnemen.

Op het voorcontrolerapport vermeldt de technisch adviseur in overleg met u welke zaken eventueel voor overname in aanmerking komen en geeft u hiervoor een overnameformulier. Hierop geven u en de nieuwe huurder aan welke roerende zaken (gordijnen, vloerbedekking etc.) de nieuwe huurder overneemt. U en de nieuwe huurder ondertekenen het formulier. Voor of tijdens de eindcontrole kunt u het formulier inleveren.

Als de nieuwe huurder bepaalde zaken niet overneemt, moet u deze zaken verwijderen. Dudok Wonen speelt geen rol in de overnameafspraken.

Wat is de opzegtermijn voor mijn huurwoning?

U heeft een opzegtermijn van minimaal één maand. Deze is niet gebonden aan de 1e van de maand. Op de dag dat wij uw schriftelijke opzeggingsbrief met handtekening ontvangen, gaat de opzegtermijn in. De einddatum van de huurovereenkomst moet wel op een werkdag vallen.

Als wij de brief bijvoorbeeld op 12 september ontvangen, wordt uw huur per 12 oktober opgezegd. Is 12 oktober een zondag, dan kunt u er voor kiezen om de eindcontrole en de sleuteloverdracht op vrijdag 10 oktober te doen. De huur loopt dan nog wel door tot 12 oktober. Kiest u er voor om de eindcontrole en de sleuteloverdracht op maandag 13 oktober te doen, dan loopt de huur door tot en met 13 oktober.

Als ik toestemming krijg, mag de aanpassing in mijn huis dan blijven zitten als ik vertrek?

Als u toestemming krijgt voor het aanbrengen van de verandering, geven wij ook meteen aan of u de verandering kunt laten zitten als u de woning op een gegeven moment verlaat. Wij doen dat schriftelijk. Bij sommige voorzieningen stellen wij aanvullende voorwaarden. Ook die beoordeling leggen we schriftelijk vast. Op deze manier weet u precies waar u aan toe bent bij een verhuizing en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Krijg ik een vergoeding voor mijn aanpassing als ik ga verhuizen?

Niet voor elke aanpassing is het mogelijk om een vergoeding te krijgen. U kunt op de lijst in de folder 'Zelf aangebrachte voorzieningen' nakijken of uw aanpassing in aanmerking komt voor een vergoeding. U komt alleen in aanmerking voor een vergoeding bij vertrek wanneer u toestemming heeft gekregen en uw aanpassing voldoet aan de criteria “veilig, heel en schoon”. De vergoeding bij verhuizing neemt per jaar procentueel af. De afschrijvingstermijnen en -percentages leest u op pagina 3 van de folder 'Zelf aangebrachte voorzieningen'. Als u meer dan tien jaar genot hebt gehad van uw aanpassing, komt deze niet meer in aanmerking voor een vergoeding.

Hoe kan ik mijn huurwoning opzeggen?

Zodra u weet dat u uw woning wilt opzeggen horen wij dat graag. Ook als dat bijvoorbeeld pas over twee of drie maanden is. Opzeggen kunt u schriftelijk doen of via het online huuropzeggingsformulier. Houd rekening met een opzegtermijn van minimaal één maand. In de folder 'Huur opzeggen' leest u meer over het opzeggen van de huur van uw woning.

Onine de huur opzeggen? Dat kan hier.

U ontvangt van ons altijd een bevestiging van uw huuropzegging.