huur opzeggen

Het opzeggen van de huurovereenkomst kan via een ingevuld opzegformulier. U kunt uw hier de huur online opzeggen of u kunt een opzegformulier uitprinten, invullen en opsturen (of langs brengen). De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. Houdt u rekening met een opzegtermijn van minimaal 1 maand. Meer dan een maand van te voren opzeggen kan natuurlijk ook. De printversies vindt u onderaan deze pagina. In de folder 'Huur opgezegd? Hoe laat u de woning netjes achter?' leest u hoe u de woning aan ons oplevert.

De sleutels van alle toegangsdeuren, de berging, het balkon en de brievenbus levert u uiterlijk in op de laatste huurdag. De (verhuur)makelaar die uw huuropzegging in behandeling heeft, maakt afspraken met u over hoe en waar u de sleutels inlevert.

Veel gevraagd over huur opzeggen

Hoe kan ik mijn huurwoning opzeggen?

Algemeen

Zodra u weet dat u uw woning wilt opzeggen horen wij dat graag. Ook als dat bijvoorbeeld pas over twee of drie maanden is. Opzeggen kunt u schriftelijk doen of via het online  huuropzeggingsformulier. Houd rekening met een opzegtermijn van minimaal één maand. In de folder 'Huur opzeggen en verhuizen' leest u meer over het opzeggen van de huur van uw woning.

Onine de huur opzeggen? Dat kan hier.

U ontvangt van ons altijd een bevestiging van uw huuropzegging.

Waarom moet ik mijn nieuwe adres aan Dudok Wonen opgeven?

Algemeen

Bij uw huuropzegging vragen wij om uw nieuwe adres. Deze hebben wij nodig om u de eindafrekening toe te sturen. In de eindafrekening staan de eventueel gemaakte mutatiekosten of te veel betaalde huur vermeld. U kunt de eindafrekening ongeveer een maand na de laatste huurdatum verwachten. Heeft u in de huurprijs een voorschot servicekosten betaald, dan krijgt u daar op een later moment ook een eindafrekening van.

Hoe moet ik mijn huis aan Dudok Wonen opleveren?

Algemeen

In de folder 'Huur opgezegd? Hoe laat u de woning netjes achter?' staat kort beschreven hoe u uw woning moet opleveren. Zodra wij uw huuropzegging binnen hebben, maakt onze verhuurmakelaar met u een afspraak voor een voor- en eindopname.

Tijdens de vooropname spreekt de verhuurmakelaar met u af hoe u de woning oplevert en wat u voor die tijd nog in de woning moet doen. Deze punten noteert de verhuurmakelaar op het vooropname-formulier dat u beiden ondertekent.

Op de dag van de eindopname levert u de woning schoon en leeg aan ons op. Ook heeft u voldaan aan de besproken punten uit de vooropname. Op het eindopname-formulier noteert de verhuurmakelaar hoe de woning is opgeleverd. Ook vermeldt hij de meterstanden op het eindopname-formulier. U levert vervolgens de sleutels in bij de verhuurmakelaar.

Wat is de opzegtermijn voor mijn huurwoning?

Algemeen

U heeft een opzegtermijn van minimaal één maand. Deze is niet gebonden aan de 1e van de maand. Op de dag dat wij uw schriftelijke opzeggingsbrief met handtekening ontvangen, gaat de opzegtermijn in. De einddatum van de huurovereenkomst moet wel op een werkdag vallen.

Als wij de brief bijvoorbeeld op 12 september ontvangen, wordt uw huur per 12 oktober opgezegd. Is 12 oktober een zondag, dan kunt u er voor kiezen om de eindopname en de sleuteloverdracht op vrijdag 10 oktober te doen. De huur loopt dan nog wel door tot 12 oktober. Kiest u er voor om de eindopname en de sleuteloverdracht op maandag 13 oktober te doen, dan loopt de huur door tot en met 13 oktober.