ongedierte

Ongedierte zijn dieren die niet gewenst zijn op een bepaalde plaats, een bepaald tijdstip of in een bepaalde hoeveelheid. Over het algemeen moet u het ongedierte zelf bestrijden. In onderstaande veelgestelde vragen vindt u hier meer informatie over.

Voor overlast van wespen, kakkerlakken en ratten in algemene ruimtes van appartementencomplexen kunt u contact met ons opnemen. Voor ander ongedierte of overlast in de eigen woning moet u zelf zorgen voor bestrijding.

Veel gevraagd over ongedierte

Hoe voorkom ik mieren?

Algemeen

Mieren komen vaak af op voedingsmiddelen. Let erop dat u uw voedingsmiddelen goed afsluit en uw keuken schoonhoudt. Om mieren tegen te gaan zijn er lokdozen en gif te koop.

In mijn woning zitten ratten. Wat kan ik doen?

Algemeen

Ratten brengen ziektes over en veroorzaken veel schade. Het is dus van belang om ervoor te zorgen dat uw woning snel weer vrij van ratten wordt.

Als u last heeft van ratten kunt u hier een reparatieverzoek voor indienen bij Dudok Wonen

Ratten komen vaak af op voedingsmiddelen. Let erop dat u uw voedingsmiddelen goed afsluit en uw keuken schoonhoudt.

Ratten planten zich snel voort en kunnen snel een plaag vormen. Het is daarom verstandig om contact op te nemen met een gespecialiseerde ongediertebestrijder.

In mijn woning zitten muizen. Wat kan ik doen?

Algemeen

Veel mensen hebben last van muizen in hun woning, schuur of kelder. Muizen kunnen schade veroorzaken aan uw woning, kunnen ziektes veroorzaken en kunnen knagen aan uw voedselvoorraad. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat uw woning weer muisvrij wordt. Als u last heeft van muizen, dient u dat zelf op te lossen. Dudok Wonen komt hiervoor niet langs.

Muizen komen vaak af op etensresten. Let erop dat u uw woning schoonhoudt en geen eten laat rondslingeren. Sluit verpakkingen van voeding goed af of bewaar aangebroken verpakkingen in afsluitbare bussen of voorraadblikken.

Om muizen te bestrijden, kunt u muizenvallen of gif aanschaffen. Blijft u last houden van muizen? Neem dan contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder.

Hoe bestrijd ik mieren?

Algemeen

Bij supermarkten en tuincentra zijn mierenbestrijdingsmiddelen te koop. Mocht dit niet helpen dan kunt u contact opnemen met een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf. De kosten hiervan zijn voor uw eigen rekening.

Voor welk ongedierte moet ik zelf ongediertebestrijding regelen.

Algemeen

Voor slakken, mieren, zilvervisjes, muizen, wespen en kakkerlakken (in de eigen woning) moet u zelf zorgen voor ongediertebestrijding. Dudok Wonen komt hiervoor niet langs.