sleutels & sloten

Goede en veilige toegang tot uw woning is erg belangrijk. Hieronder treft u informatie aan over sleutels en sloten van uw woning.

Veel gevraagd over sleutels & sloten

Ik wil dat mijn sloten worden vervangen. Is dat mogelijk?

Algemeen

​Het kan zijn dat u uw sloten wilt laten vervangen. Bijvoorbeeld na een relatiebreuk. U kunt dit door een aannemer of sleutelmaker laten doen. De kosten hangen af van het type slot en zijn voor uw eigen rekening.

Ik wil graag de sloten op mijn deuren aanpassen. Mag dat?

Algemeen

Op uw eigen voordeur en achterdeur mag u zelf nieuwe sloten plaatsen. U heeft hiervoor geen toestemming nodig. Wanneer u gaat verhuizen dient u wel de sleutels van deze nieuwe sloten af te geven aan Dudok Wonen. Sloten van algemene deuren worden niet aangepast. Wanneer deze niet goed werken, dan kunt u hiervoor online een reparatieverzoek online doorgeven

Kan ik extra sleutels bijbestellen?

Algemeen

Kunt u nog wel in uw woning komen, maar wilt u extra sleutels bijbestellen? U kunt een sleutel laten bijmaken bij een sleutelspecialist bij u in de buurt.

Gaat het om een (magneet)sleutel van een portiek of gemeenschappelijke ruimte? Dan kan het zijn dat het een sleutel met een certificaat is. U kunt dan niet zelf een extra sleutel laten bijmaken via een sleutelspecialist. Neem dan contact met ons op. De kosten verschillen per sleutel. Deze kosten zijn voor uw rekening.

Hoe kan ik bij Dudok Wonen nieuwe sloten aanvragen?

Algemeen

Van uw eigen voordeur en achterdeur mag u zelf nieuwe sloten plaatsen, u heeft hiervoor geen toestemming nodig. Wanneer u gaat verhuizen dient u wel de sleutels van deze nieuwe sloten af te geven aan Dudok Wonen. Sloten van algemene deuren worden niet aangepast. Wanneer deze niet goed werken dan kunt u via deze website online een reparatieverzoek online doorgeven. Ook kunt u ons bellen via (035) 646 16 00, ook buiten kantoortijden.

Wat kost het als ik mijn sleutel kwijt ben?

Algemeen

De kosten van een certificaatsleutel bedraagt €28,- per stuk