energielabel

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Een woning met een A label is het meest energiezuinig. Dit houdt in dat de woning goed is geïsoleerd en weinig CO2 uitstoot. Een woning met een G label is het minst energiezuinig. Sinds 2008 hebben woningen een energielabel.

Veel gevraagd over energielabel

Wat zijn de kosten voor een energielabel?

Het opvragen van uw energielabel is gratis.

bij dudok wonen opvragen

Hoe vraag ik het energielabel van mijn woning op?

U kunt kijken wat uw energielabel is via website www.ep-online.nl . U kunt uw postcode en huisnummer invoeren en vervolgens ziet u het energielabel en de geldigheid. Heeft u nog vragen kunt u ze hieronder stellen of contact opnemen met ons, Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur, zowel telefonisch als op ons kantoor..

Wat staat er op het energielabel?

Het energielabel is een rapport van enkele pagina's. Daarin staan de volgende zaken:

  • welk energielabel het huis heeft gekregen
  • de eigenschappen van de woning
  • de gegevens van de adviseur die het energielabel heeft afgegeven
  • standaardadviezen om de woning energiezuiniger te maken, bijvoorbeeld door extra te isoleren om de besparen op de energiekosten.

Wat houden de klassen op het energieabel in?

Het energielabel voor woningen geeft met klassen (A++ tot en met G) en kleuren (donkergroen tot en met rood) aan hoe energiezuinig een huis is, in vergelijking met soortgelijke huizen. Energielabel A++ (donkergroen) is zeer zuinig, energielabel G (rood) is zeer onzuinig. Het energielabel is een rapport van enkele pagina's. Daarin staan de eigenschappen van de woning, de gegevens van de adviseur die het energielabel heeft afgegeven en standaardadviezen om de woning energiezuiniger te maken. En natuurlijk welk energielabel het huis heeft gekregen. Ook kunt u kijken wat uw energielabel is via de website www.energielabel.nl. U kunt uw postcode en huisnummer invoeren en vervolgens ziet u het energielabel en de geldigheid.