Zonnepanelen

Wil jij ook profiteren van zonne-energie? Bij Dudok Wonen krijg je nu de kans om zonnepanelen te laten installeren op jouw eengezinswoning. Lees verder om te ontdekken of dit voor jouw huis mogelijk is en waarom dit een slimme keuze is.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?
Met zonnepanelen bespaar je geld op je energierekening. Ook help je mee aan een schonere wereld. Je gebruikt zonne-energie in plaats van gewone energie. Dit is goed voor de natuur.

Wat zijn de kosten? 
Samen met de installateur bekijken we hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen. Je betaalt elke maand €2,00 voor elk zonnepaneel. Deze kosten worden bij de maandelijkse servicekosten opgeteld. Dit betekent dat je maandelijks iets meer aan servicekosten betaalt. Hoeveel meer hangt af van het aantal zonnepanelen op jouw dak. Maar weet je wat? Uiteindelijk bespaar je meer op je energierekening dan wat je voor de zonnepanelen betaalt. Dus eigenlijk ben je voordeliger uit!

Bij verduurzaming van jouw woning
Gaan we jouw eengezinswoning verduurzamen? En zonnepanelen actief aanbieden in jouw straat? Dan nemen we contact met je op en kun je ervoor kiezen om zonnepanelen te laten installeren.

Vraag zelf zonnepanelen aan
Je kunt ons ook zelf benaderen om zonnepanelen te laten installeren. Dat kan via het aanmeldingsformulier. Let op: niet alle woningen zijn geschikt voor zonnepanelen. Kijk alvast of jouw woning geschikt is:

 • Het is geen monument.
 • Het is een eengezinswoning.
 • Het dak is geschikt; geen bijzondere bouw of dakbekleding, genoeg ruimte om panelen op te plaatsen en er valt genoeg zonlicht op.
 • Het dak wordt niet binnenkort vervangen.

365zon installeert de zonnepanelen
Dudok Wonen werkt samen met het installatiebedrijf 365zon. Zij verzorgen de uitvoering van het project voor ons en onze bewoners. Heb je een aanmeldingsformulier gestuurd? Dan ontvang je bericht van 365zon. Na ontvangst van jouw aanvraag kijken we of er nog zonnepanelen beschikbaar zijn. Ook beoordelen ze de geschiktheid van jouw woning. Hiervoor maken ze met jou een afspraak voor een adviesgesprek met een installateur. Na bezoek van de installateur en definitieve goedkeuring voor het plaatsen van de panelen, ontvang je een planning waarbij de installatie binnen één dag gebeurt.

Veel gevraagd over Zonnepanelen

Mag ik zonnepanelen op mijn dak plaatsen?

Algemeen

Nee, je mag niet zelf een bedrijf inschakelen. Wil je zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je je aanvraag indienen via Mijn Dudok Wonen. In ieder geval moet je rekening houden met:

 • Zonnepanelen zijn alleen mogelijk op eengezinswoningen.
 • Zonnepanelen mogen alleen op het dak geplaatst worden, dus over de dakpannen of aanwezige dakbedekking heen. Zogenaamde in-roof zonnepanelen zijn niet toegestaan.
 • De zonnepanelen worden aangebracht door een erkend installateur. Hierbij zorg je ook dat de elektrische installatie van de woning voldoet aan de bijbehorende eisen om zonnepanelen op een veilige en verantwoorde wijze hierop aan te sluiten. Zo moeten de zonnepanelen in de meterkast op een eigen groep aangesloten worden.
 • De plaatsing van de zonnepanelen voldoet aan alle wet- en regelgeving (bouwregelgeving). Meld jouw voornemen om zonnepanelen te plaatsen daarom ook bij de gemeente en doe een vergunningcheck via www.omgevingsloket.nl.
 • Je zorgt zelf voor het onderhoud van de zonnepanelen.
 • Je bent aansprakelijk voor de schade die wordt veroorzaakt door of aan de zonnepanelen. Deze schade wordt niet gedekt door de opstalverzekering van Dudok Wonen. Je kunt de zonnepanelen meeverzekeren via jouw inboedelverzekering.
 • Wanneer er onderhoud aan het dak nodig is, kan het nodig zijn dat de zonnepanelen tijdelijk van het dak af moeten. Dit moet je zelf verzorgen. De kosten voor verwijdering van de zonnepanelen en de gemiste opbrengst zijn voor jouw rekening.

Hoe kan ik me aanmelden voor zonnepanelen?

Algemeen

Als je woning binnenkort verduurzaamd wordt, dan hoef je niets te doen. Je ontvangt dan informatie over de mogelijkheden. Woont je in een appartement, dan zijn zonnepanelen nog niet mogelijk. Ben je huurder van een eengezinswoning, dan kun je jouw interesse melden via het aanvraagformulier.

Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn woning en wat levert het op?

Algemeen

Het aantal zonnepanelen is afhankelijk van het dak van de woning, maar ook van de opname door de installateur. Ook zal de opbrengst afhangen van het aantal zonuren, de ligging en helling van het dak. De installateur zal je hier over kunnen informeren. Meer informatie hierover vindt je op de website van "natuur en milieu".

Wat kosten de zonnepanelen?

Algemeen

We bepalen samen met de installateur hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen. Je betaalt maandelijks € 2,00 voor elk zonnepaneel. Dit bedrag verrekenen we met de servicekosten. Maar weet je wat? De verwachting is dat je uiteindelijk meer bespaart op je energierekening dan wat je betaalt voor de zonnepanelen. Dus eigenlijk ben je goedkoper uit!