zonnepanelen

Wij willen onze huurders graag zonnepanelen op de daken aanbieden. Momenteel onderzoeken we onder welke voorwaarden dit mogelijk is. Zo zijn bijvoorbeeld bepaalde dakbedekkingen niet geschikt, zoals riet, zink of leien. Maar ook kunnen er vanuit de gemeente beperkingen gelden als het gaat om cultureel erfgoed. De constructie van het dak is ook een belangrijk onderdeel. Daarnaast  kijken we ook naar de planning van de vernieuwing van daken.

Als we woningen gaan verduurzamen, willen we de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen direct meenemen. In sommige gevallen kunnen we dit ook individueel doen, of kunt u het zelf laten doen. Op dit moment zit Dudok Wonen in een traject om een installatiepartner te selecteren die voor ons de zonnepanelen kan gaan plaatsen en onderhouden. We verwachten dit traject in de zomer af te ronden en in het najaar gaan we starten met de uitvoering. U kunt zich vast bij ons aanmelden voor zonnepanelen op uw woning als u een eengezinswoning van ons huurt. Zodra we een installateur hebben gecontracteerd neemt deze contact met u op om een opname te doen van uw woning en de voorwaarden met u door te nemen. Daarna besluit u definitief of u de zonnepanelen op uw woning wilt laten plaatsen.

Veel gevraagd over zonnepanelen

Mag ik ook zelf zonnepanelen laten plaatsen op het dak van mijn woning?

Algemeen

Dit is mogelijk onder bepaalde voorwaarden. Lees meer informatie in de "folder Zonnepanelen". U kunt een aanvraag indienen via Mijn Dudok Wonen.

Hoe kan ik me aanmelden voor zonnepanelen?

Algemeen

Als uw woning binnenkort verduurzaamd wordt, dan hoeft u niets te doen. U krijgt dan informatie toegestuurd over de mogelijkheden. Woont u in een appartement, dan zijn zonnepanelen nog niet mogelijk. Bent u huurder van een eengezinswoning, dan kunt u zich aanmelden via het aanvraagformulier.

Dudok Wonen is nu nog bezig met de selectie van een goede installateur, dus het is niet bekend wanneer we kunnen starten met het plaatsen van zonnepanelen. Zodra dit bekend is, worden de aanmelders geïnformeerd.

Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn woning en wat levert het op?

Algemeen

Het aantal zonnepanelen is afhankelijk van het dak van uw woning, maar ook van de opname door de installateur. Ook zal de opbrengst afhangen van het aantal zonuren, de ligging en helling van het dak. De installateur zal u hier te zijner tijd beter over kunnen informeren. Meer informatie hierover vindt u op de website van "natuur en milieu".

Wat kosten de zonnepanelen?

Algemeen

Voor het gebruik van zonnepanelen gaat u een vergoeding betalen. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het aantal panelen. Aangezien we nog bezig zijn met de selectie van een installateur, is de hoogte van dit bedrag nog niet bekend. U zult overigens altijd meer voordeel hebben van zonnepanelen, door een lagere stroomrekening, dan dat u extra betaalt aan servicekosten. Het voordeel is dus voor u!